FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Unió Muntanyenca Eramprunyà
Foto: Unió Muntanyenca Eramprunyà

Notícies - 10/06/2023

Collserola i Montjuïc celebren les jornades de Verdaguer excursionista

Barcelonès Excursionisme Excursionisme Diada Verdaguer Excursionista

La 18a Diada Verdaguer Excursionista ha celebrat aquest 10 i 11 de juny a Collserola i Montjuïc una de les seves rutes programades. La Unió Muntanyenca Eramprunyà, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), és l’encarregada d’organitzar els actes commemoratius d’aquest any.

Les jornades de Verdaguer excursionista del cap de setmana han començat amb la ruta literària que ha passat pel Palau Reial de Pedralbes, Vallvidrera, les fonts de Collserola, el Pantà de Vallvidrera i el MUHBA Vil·la Joana. L’itinerari ha comptat amb un recorregut de 10 km i 342 m de desnivell. Més tard, els participants han gaudit d’una visita guiada al Museu Verdaguer de Vil·la Joana, amb el tema “Verdaguer i Barcelona”. El tancament del programa ha anat acompanyat de la lectura del poema Canigó, de mossèn Cinto Verdaguer, a càrrec de l’actriu i escaladora Sílvia Bel.

Pel que fa a les activitats del diumenge, l’altra ruta literària s’ha iniciat a la plaça de la Bella Dorita del Poble Sec i ha fet camí per l’església de Santa Madrona, els Jardins mossèn Cinto i la tomba del poeta. En aquest punt s’ha celebrat un acte d’homenatge. El recorregut total ha estat de 4,8 km i 239 m de desnivell.

Les jornades de Verdaguer excursionista ofereixen, amb la poesia, una forma diferent de practicar l’excursionisme.

Els actes commemoratius d’aquest cap de setmana de la 18a Diada Verdaguer Excursionista han permès caminar per Barcelona tot descobrint els llocs lligats a la figura de l’escriptor català. L’esdeveniment ha comptat, a més, amb la presència de Josep Pérez (Centre Excursionista de Catalunya), col·laborador de Junta de la Federació.

En relació amb la Diada Verdaguer Excursionista, és una iniciativa que té per objectiu reivindicar la figura de Jacint Verdaguer. En cada nova edició, una entitat diferent s’encarrega de la seva organització. Compta, també, amb el suport de la FEEC.

La pròxima i última cita de les rutes programades d’enguany serà el 29 de juliol al Montsent de Pallars (Pallars Jussà i Pallars Sobirà).