FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/07/2021

Coll de Pal serà l’escenari de la VIII trobada transfronterera

Ripollès Excursionisme Senders

El coll de pal (Costabona) serà l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus el diumenge 5 de setembre.

El Coll del Pal és un coll de muntanya dels Pirineus situat a 2.318 metres d’altitud que uneix les comarques del Ripollès i el Vallespir, entre els termes municipal de Setcases i comunal de Prats de Molló i la Presta. És a la zona sud-oest del terme de Prats de Molló i la Presta, al nord-est del de Setcases i a ponent del Pic de Costabona, a migdia del Bac de Costabona.

La trobada organitzada per la FEEC i el Comité Régional de la Randonnée Pédetre Occitanie de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada consistirà en una caminada que unirà la collada fonda, situada entre la carretera que uneix Setcases i Espinavell (Molló) fins al Coll de Pal (2.318 m) resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 77 – 78. Un preciós recorregut d’alta muntanya que supera un desnivell aproximat de 410 metres en 5,54 quilòmetres. La caminada té una durada d’unes 2 hores. Un cop arribats al Coll de Pal, ens trobarem amb els companys del Comité Régional de la Randonnée Pédestre Occitanie de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), que arribaran pel vessant francès d’aquest sender transfronterer que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès.

Aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

La trobada s’iniciarà a les 10h a la collada fonda entre la carretera que uneix Setcases i Espinavell (Molló).

En finalitzar l’acte s’ofereix l’opció de dinar a un restaurant de la zona (Setcases) amb un preu aproximat de 20 € per persona i que haurà de pagar cadascú en el moment de realitzar el dinar.

Si es vol participar de l’activitat cal estar en possessió de la llicència federativa FEEC 2021 (mínim modalitat A) i confirmar la vostra assistència enviant un correu electrònic a l’adreça feec@feec.cat així com indicar si en finalitzar l’activitat, voleu reservar plaça pel dinar.