FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/10/2019

Cinquena edició del Dry Tooling Festival a Roda de Ter

Osona Escalada esportiva Escalada

Aquest dissabte la població de Roda de Ter (Osona), ha acollit la cinquena edició del Dry Tooling Festival organitzat pel Grup Excursionista de Manlleu. El dry tooling és un model d’escalada que consisteix en escalar una paret de roca amb piolets i grampons. L’organització ha preparat diferents vies de tots els nivells i també vies amb troncs. Aquest tipus d’escalada també es pot practicar amb gel o a la neu.

A les 10 del matí ha començat la jornada a la zona de Sorralta on han començat a arribar els primers participants. Tothom que s’ha apropat a la zona a pogut provar l’activitat ja que no hi havia inscripcions i l’organització ha portat tot el material necessari per poder realitzar-la. Al migdia la seixantena d’escaladors i escaladores han fet un petit descans i han gaudit d’un dinar que l’organització ha preparat “in situ”. A la tarda han seguit escalant fins les 6, hora que s’ha fet el sorteig de material per donar per acabada la jornada.

Durant el dia s’hi ha pogut veure a Aida Torres (Centre Excursionista Torelló), membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva i del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva Catalna (CTEEC), qui ha volgut provar aquest model d’escalada.

Aida Torres provant una de les vies