FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/12/2021

Cinquanta esportistes participen a les proves d’accés al CTEEC i la selecció catalana d’Escalada Esportiva

Baix Llobregat Escalada esportiva Centres de tecnificació Seleccions catalanes

La nova sala d’escalada Sharma Climbing de Gavà va ser la seu escollida per a realitzar les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya i a la Selecció Catalana de l’especialitat.

Les proves van acollir a 50 esportistes que es van presentar a aquestes proves que obtindran el seu resultat a partir del 10 de gener un cop s’hagin valorat les diferents accions que es van realitzar.

Les proves es van dividir en cinc grans blocs per part dels tècnics d’escalada de la FEEC. El primer va ser lavaloració de dues vies de dificultat, ajustades sempre a les edats dels esportistes i necessitats físiques d’aquests. El segon es va centrar en l’escalada en Bloc, on es van realitzaar quatre blocs en funció de les categories dels mateixos aspirants. El tercer va ser el registre de les vies de velocitat amb els temps concrets de cada esportista. El quart i penúltim criteri, va ser les proves a nivell d’amplitut de moviment regulades per un fisioterapeuta especialitzat. I el darrer test que van passar els esportistes va ser una entrevista amb cadascun dels aspirants amb una psicòloga especialitzada on s’explicaven els objectius i on es va voler valorar a cada escalador i als seus reptes i objectius personals per aquesta temporada.

Un cop realitzada aquesta avaluació ara es farà una mitjana amb resultats de l’última temporada i se segurià també un criteri tècnic per a la selecció definitiva.

A la selecció hi van assistir el màxim responsable de la Junta Directiva de la FEEC en Escalada, Quim Hernàndez, acompanyat de Marcial Aleman i dels tècnics del CTEEC i la selecció catalana d’Escalada Esportiva encapçalats per Iván Terricabras.

Un Terricabras que ha valorat la jornada de forma molt positiva i que ha volgut remarcar que “amb aquest format es busca que no tots els esportistes han de pensar que un cop entrin ja ho tenen fet. Igual que l’esportista que no entri ara durant la temporada podria entrar”