FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/08/2016

Chamonix acull el tercer Congrés Internacional de Medicina i Ciència de l’esport d’Ultra Resistència

Societat

 

Chamonix acull aquest cap de setmana el que serà ja el tercer Congrés Internacional de Medicina i la Ciència dels esports d’Ultra Resistència.

Els principals especialistes en salut esportiva i seguretat seran presents en el congrés i debatran sobre les patologies de curses de muntanya en l’entorn remot. Les conferències estan obertes a tothom.

La ràpida evolució dels esports de muntanya en les últimes dècades ha fet que els estudis sobre les patologies en aquests tipus d’activitat esportiva hagin augmentat considerablement com a conseqüència de la interminable recerca per part dels atletes de noves sensacions i nous reptes en un entorn natural per aconseguir nous límits.

El doctor, Daniel Brotons, serà el representant de la FEEC en aquest Congrés. Brotons és especialista en Medicina de l’Esport i un dels metges més detacats en l’estudi de les patologies en el món de l’esport.

Aquest esdeveniment es durà a terme del 21 al 23 d’agost de 2016 a Chamonix, França, simultàniament amb la UTMB, una de les més prestigioses carreres de trail-running al món. Més de 8.000 atletes correran al voltant del Mont-Blanc en aquesta ocasió.
Lobjectiu del Congrés és augmentar la consciència pública per als esports d’ultra-resistència, per analitzar les conseqüències sobre el cos humà, per compartir els resultats de la investigació mèdica, per fomentar els debats sobre problemes de salut relacionats amb l’exercici d’ultra-resistència, i formar i informar els professionals sanitaris que estan involucrats en aquesta disciplina.