FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/05/2015

Certascan, el Besiberri Nord i el turó de l’Escletxa, protagonistes del concurs literari dels ‘100 cims’

100 cims Cultura

El jurat del 6è concurs literari convocat pel comitè dels “100 Cims” s’ha reunit aquest 4 de maig a la seu de la FEEC. El jurat, format pel responsable de l’Àrea Tècnica no competitiva de la FEEC, Antoni Ricart; la veguera del Baix Llobregat, Montse Ros; el membre del comitè dels “100 Cims”, Fermí Azcona; i l’autor de guies i treballs relacionats amb l’excursionisme, Francesc Roma, s’han reunit per valorar 9 treballs.

feec-100-cims-300x200Posterior a la deliberació, el jurat ha decidit atorgar el primer premi al treball titular “El cim de l’avi”, d’Òscar Turull de l’Agrupació Excurisonista de Granollers, relacionat amb el pic de Certascan. El segon premi és pel treball “El cim que no serà”, de Xavier Martorell del Centre Excursionista de Tarragona, relacionat amb el cim del Besiberri Nord; i el tercer premi ha estat pel treball “El pas del temps”, de Jordi Badiella del Centre Excursionista de Terrassa, relacionat amb el turó de l’Escletxa de Castellbell i el Vilar (el Bages).

Els treballs que s’han presentat al concurs estan relacionats amb els següents cims: el pic de Certascan (el Pallars Sobirà), el Gran Tuc de Colomers i el Besiberri Nord (Vall d’Aran/l’Alta Ribagorça), turó de l’Escletxa (el Bages), la Talaia del Montmell (el Baix Penedès), el pic de Filià o tossal de Paiasso (el Pallars Jussà), el puig de l’Estella i el Canigó (el Conflent).

A més a més, Pau Lozano del Club Alpí de Gironella, ha guanyat el lot de llibres de Cossetània, i Josep M. Paños del Club Excursionista Cima s’ha endut una estada en un refugi de la FEEC. El lliurament de tots els premis es farà el proper 7 de juny a la trobada anual dels “100 cims”.