FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/04/2022

Certascan decidirà els campions de Catalunya per equips

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Els Campionat de Catalunya per equips d’Esquí de Muntanya es decideix a Certascan. La prova organitzada des de l’Agrupe (Agrupació Científico-Excursionista de Mataró) arriba a la seva 29a edició i ho fa amb un doble format, com és habitual.

Certascan tindrà un cursa competitiva i una popular per aquells que vulguin fugir de la competició. L’estació de muntanya Tavascan a l’Alt Pallars acollirà aquesta nova edició i comptarà amb la col·laboració de l’ajuntament de Lladorre i la coorganització del Club Esquí de Tremp.

Un recorregut alpí i tècnic de 15Km i 1.900md+ espera a les prop de 30 parelles inscrites fins ara a la Certascan.  L’itinerari,  recorrerà cims, crestes i canals més properes a l’estació amb un primer ascens a la Tuca de la Cima (2.457m) que començarà a marcar el campionat. El punt més alt de la competició el Pic de Ventolau (2.851m) espera als esquiadors abans d’encarar el darrer descens de la jornada direcció a la meta, un cop superats fins a cinc ascensos.

Pel que fa a les categories base aquestes tindran un recorregut de 10,5KM i 1.200md+, realitzant una part del mateix recorregut que els absoluts.

L’organització estarà pendent de la situació meteorològica, ja que aquest cap de setmana la predicció dona fortes ratxes de vent al pirineu, per poder modificar el recorregut per garantir la seguretat dels participants.