FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Fernando Rosa - FEEC
Foto: Fernando Rosa - FEEC

Notícies - 02/03/2024

Cèlia Balcells tercera promesa a la primera prova de la Copa del Món de curses per muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha demostrat el seu fantàstic estat de forma a la primera cursa de la Copa del Món d’Skyrunning, Acantilados del Norte, celebrada a Canàries. Quatre membres de la Selecció Catalana han viatjat a La Palma, lluint els colors de la senyera i per posar-se a prova amb els millors corredors del món en la primera cita d’un dels circuits més tècnics de curses per muntanya.
Eduard Hernàndez (AE Matxacuca), Marc Bernades Ollé (GE Oliana), Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa) i Cèlia Balcells (CE Queralt) han estat els convocats pel seleccionador Pere Rullan. 

Acompanyant a l’equip com a tècnic, Fernando Rosa ha elogiat l’actuació de la selecció en una competició increïblement exigent. “Quedar entre els trenta primers ja era un repte enormement complicat, però situar-se entre els 20 primers és un èxit extraordinari per la nostra selecció”, ha afirmat  Rosa a les seves xarxes socials.

 

“Quedar entre els trenta primers ja era un repte enormement complicat, però situar-se entre els 20 primers és un èxit extraordinari per la nostra selecció” 

 

Destacant els èxits individuals: Cèlia Balcells (CE Queralt) ha conquerit la medalla de bronze en la categoria promesa. Amb una cursa de menys a més i una remuntada espectacular. Balcells ha ocupat la setena posició general femenina en la meta amb un temps de 3:23:31.

Des dels primers quilòmetres, ha demostrat la seva habilitat per recuperar posicions i distàncies, passant de la 12a posició al primer control de pas a Don Pedro a la setena posició a la meta de La Palma, superant els 29 km amb 2250 metres de desnivell proposats per la cursa canària.

 

En la competició masculina, els tres corredors de la FEEC han creuat la meta entre els 20 primers. Ivan Calvó (CEM la Cameta Coixa) ha destacat tancant el TOP 10 de la jornada competint contra l’elit d’aquest esport, corredors tan forts com Zaid Ait Malek, Manuel Merillas, Robert de Lorenzi, Daniel Osanz, o Aritz Egea amb un temps de 2:44:23.

Eduard Hernández ha quedat 16è, medalla de plata a la categoria de veterans i el sempre competitiu, Marc Bernades Ollé ha aconseguit la 18a posició amb un crono de 2:48:35.

La pròxima parada per a la Selecció Catalana de Curses per Muntanya serà la segona cursa de la Copa del Món el proper 6 d’abril a la Calamorro Skyrace. El calendari de l’equip català inclou també la participació a la Skyrace Gorges de Tarn al maig i la Skyrace du Mercantour al juny, totes dues a França, així com la Gorbeia Suzien a Euskal Herria al setembre, i la EDP Sobrescobio a Astúries a l’octubre. A més, estan planejats altres esdeveniments destacats, incloent la final de la competició a la Mataró dels Dements a terres alacantines.

Classificacions completes