Notícies - 06/04/2024

Cèlia Balcells al TOP 10 de la Copa del Món a la Calamorro Skyrace

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La selecció catalana de curses de muntanya ha continuat amb èxit la seva campanya internacional a la Calamorro Skyrace, que va tenir lloc a Benalmádena, Màlaga, com a part de la Copa del Món d’Skyrunning. El recorregut, amb 27 km i 2270 metres de desnivell positiu, va oferir un desafiament digne d’una competició de Copa del Món, amb trams corredors, baixades tècniques i desnivells impressionants.

Fernando Rosa ha acompanyat una selecció catalana d’elit, integrada per alguns dels millors corredors del país. Destaquen Cèlia Balcells (CE Queralt), Montse Martínez (AE Matxacuca), Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa), Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Marc Bernades Ollé (GE Oliana), que van defensar els colors catalans.

Ja a la primera prova de la Copa del Món d’Skyrunning, l’Acantilados del Norte a les Illes Canàries, la selecció catalana havia demostrat el seu excel·lent estat de forma. En aquesta ocasió, s’han destacat els èxits de Cèlia Balcells, que va conquerir la medalla de bronze en la categoria promesa, i Ivan Calvo, que va entrar al TOP10 en una competició de màxima exigència.

A la Calamorro Skyrace, els corredors catalans han continuat mostrant el seu alt nivell. Especialment destacable és la magnífica actuació de Cèlia Balcells, que ha aconseguit la desena posició amb un temps de 03:30:08, una fita meritoria en una cursa d’altíssim nivell.

La corredora basca Sara Alonso ha aconseguit la victòria, amb un temps incloent rècord de 02:59:08. La carrera serà recordada per la lluita contra la valenciana Júlia Font, des del km 13 fins al 21, on han anat alternant la liderança de la cursa. Font ha quedat segona a menys de dos minuts d’Alonso. La tercera posició ha estat per a la corredora basca Naiara Irigoien.

Amb dues curses de la Copa del Món disputades, Cèlia Balcells ocupa la setena posició en el rànquing mundial de la Copa de la ISF, considerat un dels circuits més tècnics del món.

Les carreres han estat lluitades per Julen Calvo i Montse Martínez.

Montse Martínez s’ha quedat a prop del Top 20, amb la 23 posició a la general i un temps de 03:47:37. Julen Calvo ha acabat en 26 posició amb un temps de 2:55:03 a mitja hora del guanyador Roberto de Lorenzi, que ha pulveritzat el rècord amb 02:25:40. Antonio Martínez, guanyador de l’edició de 2023, ha aconseguit la plata, mentre que l’italià Luca del Pero s’ha emportat el bronze.

Ivan Calvo i Eduard Teixidor han hagut de retirar-se, mentre que finalment Marc Bernades ha estat baixa per lesió.

L’equip català no es detindrà aquí, amb diverses proves de la Copa del Món en el seu calendari. Proximament, participaran a la Skyrace Gorges de Tarn a França, a la Skyrace du Mercantour, Gorbeia Suzien a Euskal Herria, la EDP Sobrescobio a Astúries i, finalment, a la Marató dels Dements a terres alacantines.