FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/06/2016

Celebrades les primeres Jornades Nacionals del Senderisme, al Ripollès

Excursionisme Societat

L’Àrea de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat  les I Jornades Nacionals del Senderisme, a la comarca del Ripollès, els dies 18 i 19 de juny. Unes jornades obertes a tota la família senderista, on tothom ha tingut cabuda, des del senderista puntual fins a l’excursionista amb més experiència, passant pels cuidadors de senders i els ens públics o privats que tenen relació amb els senders i les entitats mantenidores.

Jornada de dissabte 18 de juny

La trobada dels participants ha sigut al Centre d’Acollida Turística (CAT) del Ripollès. Des d’aquest punt s’ha iniciat la caminada pel sender local SL®-C 10 (Sender de Sant Bartomeu), amb la participació de la regidora de Barris i Medi Ambient de l’Ajuntament de Ripoll, Fina Guix, que ha acompanyat a la seixantena de cuidadors que han participat a la caminada.

Al migdia s’ha realitzat una recepció a l’Ajuntament de Ripoll a càrrec de l’alcalde, Jordi Munell; la regidora Fina Guix; i el vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès i alcalde de Molló, Josep Coma. Tots tres han adreçat unes paraules de benvinguda als participants, juntament amb el president de la FEEC, Jordi Merino, i el cap de l’Àrea de Territori de la FEEC, Josep Casanovas. Posteriorment s’ha celebrat un tradicional dinar de germanor.

La jornada de dissabte ha finalitzat amb un debat obert sobre els camins i senders, a la Biblioteca Municipal Lambert Mata de Ripoll. Han participat l’alcalde de Molló, Josep Coma; el representant territorial de senders de la regió VI, Marià Morera; el tècnic de senders Enric Fonts; el representant territorial de senders de la regió VIII, Joan Ramon Segura; i el cap de l’Àrea de Territori de la FEEC, Josep Casanovas.

Jornada de diumenge 19 de juny

A primera hora de matí del diumenge, una cinquantena d’excursionistes s’han concentrat als voltants del Santuari de la Mare de Déu de Núria i s’han dividit en dos grups per iniciar les dues excursions proposades.

Un primer grup ha realitzat la caminada d’alta muntanya des de la Vall de Núria fins al coll de Finestrelles, a través del GR®T 73, i baixant pel GR®T 74. La boira i vent a les parts altes de l’olla de Núria no han sigut impediment pel desenvolupament d’aquesta bonica ruta.

El segon grup ha cobert el recorregut que comença a la Vall de Núria fins a Queralbs, a través del GR® 11 (Camí Vell de Núria). Un preciós i clàssic recorregut en sentit descendent.

Fotografies / Josep Llusà i Ivan Torres