FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 02/06/2021

Catalunya tornarà a la Copa del Món de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Livigno Skymarathon que se celebrarà el pròxim 19 de juny donarà el tret de sortida a la temporada internacional de la selecció catalana de curses per muntanya.

La cursa italiana de 34Km i 2.700m de desnivell serà el debut de la Copa del Món a Europa després de la primera prova que es va disputar al Japó i on només hi van poder participars esportistes japonesos com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

El seleccionador Pere Rullan, ha donat a conèixer la llista de convocats per aquest debut internacional i ho ha fet amb una aposta clara per gent jove i amb bons resultats a les competicions locals.

Rullan, que ja ha anunciat, que ampliarà aquesta llista en altres proves s’emportarà a terres italianes als actuals líders de la Copa Catalana de Curses per Muntanya Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa).

A aquests els acompanyaran l’actual campió de Catalunya de Curses per Muntanya, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà), el jove i subcampió de Catalunya, Wifred Lladó (CEM la Cameta Coixa), una de les grans revelacions de la temporada Anna Guirado (Trail Xics Montseny) i l’actual subcampiona de Catalunya de Curses per Muntanya, Núria Hospital (Club Camí dels Íbers).

La selecció catalana de curses per muntanya té previst participar en altres proves de la Copa del Món. Rullan ja ha avisat que anirà fent rotacions i que compte amb una llista àmplia per representar a Catalunya en les següents proves.

El calendari previst passaria per 25 de juliol – Comapedrosa (Andorra), 20 d’agost – Ultraks (Austria), 26 de setembre Gorbeia (Euskal Herria) i tancar el 16 d’octubre a Limone (Itàlia).

Convocatòria Tenerife Blue Trail

El seleccionador Pere Rullan ha donat també a conèixer la llista de la selecció catalana de curses d’ultraresistència que participarà aquest pròxim 5 de juny a l’estatal de l’especialitat que es farà a la Tenerife Blue Trail.

La llista la formen; Gerard Morales (CEM la Cameta Coixa), Victor del Águila (CE Trail Tarraco), Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà), Isaac Salvat (ACE Vilaseca), Marta Molist (CE Penedès), Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa), Clàudia Tremps (AE Vidabona) i Marta Muixí (AE Diedre).