FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 24/09/2022

Catalunya s’estrena en un europeu amb domini francès

Alt Empordà Marxa aquàtica Seleccions catalanes

El primer Challenge Europeu de Marxa Aquàtica s’ha celebrat a Roses aquest dissabte 24 de setembre.

La selecció catalana que es va presentar en societat l’any passat al campionat de França, s’ha estrenat en una Europeu i ho ha fet aconseguint sumar fins a sis medalles però s’ha quedat a les portes de pujar el més amunt del pòdium on ha sonat la Marsellesa en totes les disciplines que s’han disputat. El domini francès ha estat aclaparador i la selecció “tricoleur” ha fet un ple absolut en les diferents proves.

Les aspiracions catalanes de victòria passaven pels 800m binomi on les germanes Montaner, Anna i Berta, (CE Aritjol), s’han quedat a les portes de la victòria i s’han colat a la final on la parella francesa formada per Julie Niergot i Fadell Maamar les ha  superat i les catalanes s’han conformat amb una meritòria medalla de plata.

En categoria masculina la parella formada per Josep Maria Silvestre i Miquel Sànchez (CE Aritjol), s’ha vist  superats per França i Itàlia que s’han penjat or i plata respectivament. Els catalans han sumat la medalla de bronze en els 800m masculins en aconseguir quedar per davant de l’equip de Baviera.

En la distància curta del Binomi, els 200m, Catalunya s’ha quedat fora de la final i ha sumat dos bronzes més. En femení la parella formada per Adri Stoppa i Alícia Domingo (CE Aritjol) han quedat per darrera de les dues parelles franceses que han sumat or i plata en aquesta prova.

La catalana Inés Fort (CE Aritjol) sortint de l’aigua després d’aconseguir el quart lloc en els 50m Rem.

En categoria masculina també doblet de les dues parelles franceses que s’han emportat l’or i la plata i Catalunya amb el binomi Sergi Cebrian-Oriol Ferré (CE Aritjol) ha pujat al tercer calaix del pòdium.

A la prova individual i més explosiva, els 50m rem, la selecció catalana ha aconseguit sumar un bronze. La medalla se l’ha emportat en categoria masculina, David Martí (CE Salouenc) que ha vist com els francesos Remi Farget i Claude Henrotte el superaven. En la prova femenina la francesa Pauline Dilosquer s’ha emportat l’or per davant de la italiana Lorena Rasolo i la també francesa Laurence Jeannin.

L’última prova de la jornada el 4X50, prova col·lectiva per equips, França ha continuat mostrant la seva actual superioritat i ha sumat un nou or en la prova de relleus on Itàlia ha estat segona i Catalunya tercera.

La platja del Rastrell de Roses ha estat un escenari espectacular per a la disputa de les proves. Tot i que durant bona part de la jornada s’ha estat pendent de la meteorologia finalment s’han pogut celebrar les diferents rondes classificatòries i les finals sense cap inclemència. Aproximadament un centenar d’espectadors han seguit en directe l’esdeveniment que ha portat fins a l’Alt Empordà a les seleccions de França, Itàlia, Baviera i Catalunya.

El president de l’ERA, Boris Micic, ha seguit en directe la competició al costat del president de la FEEC, Jordi Merino i dels vicepresidents, Josep Casanovas i Joan Huertos. La delegada de la SGEIAF de la Generalitat a Girona, Anna Julià, tampoc s’ha volgut perdre l’esdeveniment i ha visitat a la selecció catalana que ha competit en aquest Challenge.

Cal destacar també els voluntaris de l’entitat local, els Cabirols de Roses, que han col·laborat en la celebració d’aquest campionat a la localitat gironina i el bon ambient existent entre els quatre equips que han competit en aquest Challenge.

Una benviguda al teatre 

El teatre municipal de Roses va ser l’escenari triat per a fer la presentació d’aquest 1r Challenge Europeu de Marxa Aquàtica. Les quatre seleccions participants es van presentar de forma oficial  i el president de la ERA, Boris Micic, va donar la benvinguda als equips nacionals. A l’acte també hi va intervenir l’alcalde de Roses, Joan Plana, que va estar acompanyat per la regidora d’esports, Vero Medina i la regidora de turisme, Montserrat Mindan. Plana va destacar la importància que tenia per a Roses acollir un esdeveniment com aquest i el fet de poder veure competir de forma oficial a la selecció catalana.
El President de la FEEC, Jordi Merino, va tancar l’acte, remarcant l’impuls que s’ha donat a la Marxa Aquàtica des de la FEEC que va recollir el testimoni de la FFRP com també va fer la Federació d’Excursionisme d’Itàlia.

Aquest diumenge es tancarà aquest primer Challenge Europeu amb la prova d’Aqua Beach Trail.