FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 16/06/2021

Catalunya serà la seu del Campionat d’Europa d’esquí de muntanya 2022

Alta Ribagorça Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

L’estació de muntanya de Boí Taüll serà la seu dels Campionats d’Europa d’Esquí de Muntanya que se celebraran del 8 al 13 de febrer del 2022. La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha seleccionat la candidatura de l’estació ribagorçana per celebrar-hi la propera edició.

Durant els sis dies de celebració dels Campionats d’Europa es disputaran les proves d’sprint, vertical, individual i relleus. Els Europeus 2022 són les proves més importants del calendari internacional d’esquí de muntanya de la propera temporada.

La concessió per a Boí Taüll arriba en un moment clau d’aquesta especialitat esportiva, ja que s’espera que aquest any es faci oficial la seva inclusió en els Jocs Olímpics d’hivern de Milan Cortina del 2026. L’esquí de muntanya ja va ser especialitat esportiva en els passats Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020 en la qual la delegació catalana va tornar amb sis medalles (una d’or de Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i una de bronze per a l’Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i quatre de bronze per l’equip on Costa i Ferrer també van sumar medalla al costat de l’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i en Marc Ràdua (CEPS Pobla de Segur)

La celebració amb èxit de dues edicions dels Campionats d’Espanya i diverses proves de la Copa d’Espanya en els darrers anys, ha estat un factor clau per a la concessió de la competició més important en l’àmbit continental per part de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya.

Les últimes edicions dels Campionats d’Europa d’Esquí de Muntanya s’han celebrat a les estacions de Nicolosi (Itàlia), Salvan-Les Marécottes (Suïssa), Ordino Arcalís (Andorra) i Pelvoux Vallouise (França).

L’última prova ISMF que es va fer a Catalunya va ser l’any 2017 on el Ral·li del CEC va tancar la Copa del Món d’Esquí de Muntanya a la Val d’Aran.

Boí Taüll compta amb la cota esquiable més alta dels Pirineus i amb grans cims que la fan idònia per a la pràctica de tot tipus d’especialitats esportives relacionades amb la neu i els desnivells. Des de fa anys, l’estació té la ferma voluntat d’apostar per l’esquí de muntanya. En aquesta línia, dins del seu domini esquiable ofereix quatre itineraris per a aquesta modalitat i, durant la temporada d’hivern, un forfet de temporada exclusiu d’esquí de muntanya, vàlid per a totes les estacions d’FGC Turisme.