FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/03/2021

Catalunya principal favorita a Candanchú

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya Seleccions catalanes

L’estació d’esquí aragonesa Candanchú acollirà el Campionat d’Espanya per equips aquest diumenge 21 de març, en la 25a Travessia Vall d’Aragó d’Esquí – Alpinisme. La prova comptarà amb un recorregut de 2.200m de desnivell positiu acumulat pels participants en la categoria Sénior masculina, 1800m de desnivell positiu acumulat per les esquiadores en la categoria Sénior femenina, 1400m de desnivell positiu pels juvenils i 1000m pels cadets.

Corredors de la Selecció Catalana

Entre els participants de la Selecció Catalana, podrem trobar esquiadors de la talla de Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), campió del Campionat d’Espanya per equips 2019 juntament amb Pau Coll, i que aquest any formarà parella amb un altre gran esquiador, Nil Cardona (Ski Club Camprodon). També participaran el duo format per Guillem Farriol (Unió Excursionista Matadepera) i Pau Marin (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), campions del Campionat de Catalunya d’esquí de muntanya per equips que es va celebrar a la Bassiero el darrer 14 de març. Així també, la parella femenina formada per Júlia Vila (Ski Club Camprodon) i Sílvia Puigarnau (Associació Esportiva Maxacuca) també serà un dels grans atractius de la prova a la línia de sortida.

En la categoria júnior participaran les parelles campiones en la seva categoria del Campionat de Catalunya per Equips 2021 Pau Carol (Centre Excursionista Banyoles) i Oriol Oliver (Ski Club Camprodon). D’altra banda, en la categoria juvenil hi seran Martina Gonfaus juntament amb Berta Guitart (ambdues de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), també campiones del darrer Campionat de Catalunya per Equips, i el duo format per Enric Baños i Tomeu Comelles. Finalment, quant a la categoria Cadet de la selecció catalana participaran el duo format per Aina Garreta (Club d’Esquí La Pobla del Segur) i Erola Rocías (Club Esportiu Cerdanya Pirineus) i el d’Arnau Balcells (Centre Excursionista Alta Ribagorça) amb Aaron Álvarez (Club Esportiu Mindundis Team).

Un format nou per evitar contagis de Covid-19

A causa de la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19 i amb la intenció d’evitar contagis, l’organització de la competició ha ideat un format nou per la prova. La sortida es realitzarà en diferents caixes separades per equips per evitar aglomeracions i els canvis s’han dissenyat perquè siguin més amples de l’habitual per poder així respectar les distàncies establertes als protocols de seguretat de Covid-19. Els controls també es faran sota protocol Covid-19.