FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/02/2022

Catalunya es reivindica a la Ubaye Snow Trail

Curses per Muntanya Raquetes de neu Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses de Neu ha dominat de cap a peus, una de les principals curses d’aquesta modalitat del calendari mundial, la Ubaye Snow Trail.

L’actual guanyador de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), i Mireia Hernández (Corredors De Fons De Viladecavalls) han aconseguit la victòria en la cursa de 20 quilòmetres que era la cursa principal de la competició.

Hernández ha dominat de cap a peus la cursa i s’ha imposat amb autoritat aconseguint una victòria que l’esportista catalana ha buscat des de la sortida. Més disputada ha estat la categoria masculina on Sergi Garcia ha mantingut una lluita amb el francès Yann Durand pràticament fins al final. El corredor cerdà s’ha emportat la victòria per 12 segons davant del corredor local, i per 26 segons amb  el també francès, Mathieu Esmieu. David Prades (CEM la Cameta Coixa) ha acabat la cursa en sisena posició fregant el top 5.

Sergi Garcia demostra que comença fort la temporada i busca el millor to per a reptes grans aquesta campanya. El corredor de la Cerdanya ja va participar també del test fet al Sobrepuny la setmana passada per a participar a l’estatal de curses verticals.

A la cursa curta de 10 km, victòria catalana també amb la sempre fiable, Laia Andreu (CE Callús). Andreu que ha tornat amb força a la competició no ha tingut rival a la cursa i ha tret més de cinc minuts a la segona classificada, la francesa Karen Courcelle. La també francesa, Amandine Ayrolles, ha tancat el pòdium femení a més de set minuts d’Andreu.

Laia Andreu, Sergi Garcia i Mireia Hernàndez, han complert amb la tradició i han tornat a pujar l’estelada el més amunt d’un pòdium internacional.

En categoria masculina l’osonenc Marc Traserra (CE Sant Quirze) no ha pogut emportar-se la victòria però si un gran segon lloc. El francès Fabien Bistrot ha estat el guanyador de la cursa i Alex Blin tercer classificat. Traserra s’ha quedat a només 14 segons de del primer lloc. El vallenc Marc Toda (UEC Anoia) ha tancat la participació catalana amb un quart lloc a la general, Toda ha entrat a dos minuts del tercer classificat.

La Ubaye Snow Trail és una ruta de neu en un entorn aïllat i exòtic a l’alta vall de l’Ubaye, al cor dels Alps del Sud. La cursa té la seva sortida a Saint Paul sur Ubaye a 1450 m, en un entorn sumptuós i salvatge dominat per cims nevats de més de 3000 m.

La competició s’ha fet en dues rutes, una de 22 km i una 9 km amb poca neu però sota l’atenta mirada de muntanyes com el Brec du Chambeyron (3389 m) i en un entorn espectacular als Alps.