FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/10/2021

Catalunya es presenta internacionalment amb un grapat de pòdiums

Marxa aquàtica Seleccions catalanes

El debut de la selecció catalana de Marxa Aquàtica en una competició internacional ha servit per a comprovar el nivell actual del combinat català davant de competidors amb més recorregut.

En total el Campionat de França de l’especialitat va comptar amb més de 500 participants vinguts dels diferents departaments francesos i amb tres equips convidats com eren les seleccions catalana, italiana i de Baviera.

Els esportistes catalans van ser habituals als pòdiums i als top 10 de les classificacions generals. Cal destacar el bon resultat en la prova de 1000 m terços masculina on l’equip format per Josep Maria Silvestre, Sergi Cebrian i David Martí va aconseguir un més que meritori quart lloc a la general i el segon lloc en categoria sènior. Amb un temps absolut de 14:46:57.

Els 1000m femenins Cristina Navarro, Agurtxane Maruri i Helena Vilalta van tancar la seva actuació amb el 32è lloc a la general i un top ten en categoria sènior.
Pel que fa a les proves individuals Catalunya va sumar dos pòdiums en categoria Màster masculina en els 400m masculins i dos tops tens absoluts en les mateixes categories.
L’equip català que ha competit a la Costa Blava, a la localitat occitana de Ieras a la platja d’Almanarre, va estar format per; Agurtxane Maruri, Cristina Navarro, Helena Vilalta, Berta Montaner (suplent), Anna Montaner (suplent)  (CE Arítjol), David Martí (CE Salouenc), Josep M. Silvestre  (CE La Xiruca Foradada), Alejandro Martin (suplent), Sergi Cebrian (CE Arítjol) i  Pedro Vivancos “Kepa” (Preparador físic)
A més a més el vicepresident de la FEEC i coordinador del Comitè Català de Marxa Aquàtica, Josep Casanovas, i el mateix president, Jordi Merino van acompanya a l’expedició i van participar d’una trobada amb la presidenta de la FFRP, Brigitte Soulary i la responsable de Marxa Aquàtica de la FFRP i vicepresidenta de la ERA, Sophie Chipon.
La FEEC ha mostrat també el seu agraïment amb la FFRP per convidar a l’equip català al Campionat i la IAW que dins de l’ERA s’encarrega de gestionar la Marxa Aquàtica en l’àmbit internacional i que ha estat clau per poder participar també en aquest campionat.