FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 29/04/2022

Catalunya comença la temporada de Copa del Món a Matheysins

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Copa el Món de Curses per Muntanya s’obrirà aquest pròxim 8 de maig a Saint-Honoré al departament de l’Isère a França.

La Skyrace de Matheysins serà la cursa que obri la competició internacional que  comptarà amb un total de 14 curses per muntanya en 11 paísos i 3 continents. La temporada s’allargarà fins al 8 d’octubre quan la Gorbeia Suzien a Zeanuri (Eskadi), tancarà la competició.

El seleccionador català Pere Rullan ha donat a conèixer la primera llista de convocats per aquest prova a França. Rullan s’emportarà a dues de les noves entrades a la selecció d’aquesta temporada en l’equip femení com són Anna Fernàndez (GE Oliana) i Carolina Rius (CE Madteam), dues de les corredores que ja van competir aquest passat cap de setmana al Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya on es van proclamar campiones per equips.

Marcel Romaní a la cursa de CAMOVI Foto: Gerard Campderrós

Pel que fa a l’equip masculí Rullan s’emportarà a terres franceses a dos dels que també van ser a la llista per la CAMOVI; Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) i comptarà també amb Victor del Águila (CE Trail Tarraco) que torna a la selecció per aquesta copa del món.

La selecció catalana competirà en el calendari europeu d’aquesta edició de la Copa del Món que passarà per Catalunya el 2 de juliol a la Garmin Epic Trail. A més a més de la cursa catalana la selecció també serà a la Hochköning Skyrace a Austria, l’Skyrace Comapedrosa a Andorra i la Gorbeia Suzien a Euskadi.

Una clàssica de la Copa del Món

La sortida d’aquesta quarta prova de la Copa del Món es durà a terme a la Matheysins (900 m), a 30 km al sud de Grenoble, als Alps francesos. Els primers quilòmetres són els més planers de la cursa fins arribar a l’anomenat ‘jardí del diable’ des d’on es començaran a salvar els 1980 m de desnivell positiu de la prova. Des d’allà, s’evoluciona en una línia de pics de gairebé 6 km, amb diversos cims d’entre 2.200 i 2.400 m d’altura, àrees tècniques, neu i una vista panoràmica de totes les muntanyes de la zona. La baixada és pràcticament tota per zona de bosc amb una pista única que portarà als participants fins a Saint-Honoré. En total els corredors per muntanya hauran de superar 25,5 quilòmetres en aquesta primera cursa de la Copa del Món.