FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Carlos Catari al podi a la tercera prova de la Copa d'Espanya en Bloc 2013
Feec Notícies - Carlos Catari al podi a la tercera prova de la Copa d'Espanya en Bloc 2013

Notícies - 03/12/2013

Carlos Catari i Shirleys Noriega aconsegueixen la 2a i 3a posició de la Copa d’Espanya en Bloc 2013

Escalada esportiva

La quarta i darrera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc es va celebrar dissabte 30 de novembre i va proclamar a Teresa Troya i Nacho Sánchez com a guanyadors, tots dos de la Federació de Muntanyisme de la Regió de Múrcia.

D’entre la classificació destaca la presència de Carlos Catari i Shirleys Noriega, ambdós del Grup Excursionista Manlleu i de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la FEEC. Carlos Catari ha quedat segon d’Espanya, amb una actuació brillant tot i participar en tres de les quatre proves, per darrere de Nacho Sánchez, i deixant la tercera posició per Álex Paz de la Federación Aragonesa de Montañismo. També cal destacar la cinquena posició per part d’Álex Granados (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) i també membre de la Selecció Catalana.

Shirleys Noriega ha aconseguit la tercera posició en la classificació general de la Copa participant únicament en dues de les quatre proves de la competició. La primera posició ha sigut per Teresa Troya, qui l’ha guanyat amb força avantatge, i la segona per l’aragonesa Raquel Lafuente.

Carlos Catari guanya la darrera prova de la Copa d’Espanya

Carlos Catari, el qual ja havia deixat veure el seu bon estat de forma a l’última competició a Madrid, va ocupar la primera posició del podi masculí a la darrera prova de la Copa d’Espanya, encadenant a vista els cinc blocs proposats. En segona posició, molt a prop de Catari, va quedar Ignasi Tarrazona (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana) el qual es va diferenciar del guanyador per un intent de diferencia en un dels blocs. Álex Paz va quedar en tercera posició ja que també va fer tots els blocs però amb un nombre major d’intents.

D’entre les vuit noies classificades per la final, Teresa Troya va aconseguir la primera posició escalant a vista els cinc blocs proposats. Per darrere, la segona classificada va ser Shirleys Noriega que va aconseguir resoldre dos blocs i, finalment, Isabel Villán (Federación de Deportes de Montaña, Escalada y Senderismo de Castilla y León) va quedar en tercera posició, superant a Andrea Cartas i Raquel Lafuente, quarta i cinquena classificades, respectivament.

L’última prova de la Copa d’Espanya de Bloc 2013 es va celebrar al Pavelló Municipal d’Esports de Cangas de Onís (Astúries) i va comptar amb la participació de 104 competidors, els quals animaren l’esdeveniment. La prova va tenir un format Open amb 13 blocs d’estil divers i d’alta dificultat, per provar en un il·limitat nombre d’intents durant el matí.