FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/11/2022

Carla Martínez i Oriol Codina, campions de Catalunya d’Escalada de Velocitat

Escalada esportiva Escalada

La sala Sharma de Gavà va ser la seu del campionat de Catalunya d’Escalada de Velocitat. Aquesta disciplina és la disciplina petita de les tres de que compte l’escalda esportiva de competició. Així com la participació en el campionat de Catalunya de Bloc o en el de dificultat va ser molt elevada, en aquesta ocasió el campionat no va tenir la participació que mereixia l’esdeveniment. Tot i això cal destacar que noms com Oriol Codina (CE Madteam) o Carla Martínez (CCT21) hagin participat d’aquesta edició i s’hagin proclamat campions de Catalunya absoluts. Carla Martínez és una de les figures emergents de l’escalada esportiva de competició a Catalunya i a l’Estat i ja compte amb participacions internacionals aquesta mateixa temporada. Martínez a més a més va establir un nou rècord nacional amb 7’80 segons en superar la pared de la sala Sharma. L’escaladora del CCT21 tanca la campanya amb un subcampionat d’Europa i els títols espanyols i català sota el braç.

En categories de base victòries de Ivet Garcia (UECMataró) i Damià Baena (CCT21) en sub18 en una final disputada on Txell-Yang Reverter (CMSant Cugat) en categoria femenina i Hugo Montaño (CCT21) en masculina van disputar el títol als campions.

Bel Torrents (CCT21) en sub 16, Biel Serra (CM Sant Cugat) i Jana Esteve (CCT21) en sub 14 i Sebastian Mazzoni (CE Madteam) i Mònica Jauset (CCT21) en sub 12 van celebrar també el seu títol de campions de Catalunya de Velocitat.

Aquesta prova tanca el calendari d’aquesta temporada competitiva d’escalda on ha destacat l’augment important de participació a la Copa Catalana d’Escalada en Bloc i la bona acollida que ha tingut a les sales on s’ha disputat la Copa.

Aquest any també s’han pogut seguir en directe algunes de les competicions com el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc  que es va poder seguir en obert a través del canal de youtube de la FEEC o el Campionat de Catalunya de Dificultat a través de la plataforma de pagament Esport +.