FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 04/08/2023

Carla Martínez i Aida Torres, mundialistes a Berna

Escalada esportiva Escalada

Des d’aquest divendres i fins al pròxim dotze d’agost se celebra a Berna el campionat del Món d’Escalada de Dificultat, Velocitat, Bloc i Combinada.

La cita serà un bon test olímpic a menys d’un any dels JJOO de París on l’escalada repetirà com a esport oficial dins la competició. Ho farà amb modificacions importants, ja que no es puntuarà amb la combinada total de les tres disciplines, si no que la velocitat anirà per separat del bloc i la dificultat.

Dues joves promeses de l’escalda esportiva de competició del país, participaran en els mundials de Suïssa i ho faran intentant aprofitar al màxim l’oportunitat que els arriba després d’una temporada que les dues han viscut de diferent forma.

Carla Martínez (CCT21) és ara mateix una de les escaladores de velocitat més en forma del continen i perquè no pensar que pot donar alguna sopresa agradable. Martínez lluita frec a frec amb la federada valenciana Leslie Romero a la Copa d’Europa de l’especialitat i intentarà superar-la com ja ha fet aquesta temporada en competició europea. L’escaladora del Baix Llobregat, segueix en un any daurat on també ha establert un nou rècord de Catalunya en una prova d’Escalada de Velocitat amb un temps de 7,58 en el mur de Tarnow (Polònia) que obria la Copa d’Europa de l’especialitat. Martínez és l’actual campiona de Catalunya d’escalada de Velocitat i una de les grans esperances de l’escalada catalana per a ser a París.

Aida Torres (CE Torelló) ha mantingut un perfil més discret aquesta temporada a causa d’una lesió que l’ha tingut fora dels rocòdroms una part de la campanya. L’osonenca es va perdre el campionat de Catalunya de bloc, on ha estat una de les grans dominadores, per molèsties físiques i es troba en procés de recuperació per a tornar a recuperar el seu millor to físic. El que ningú dubte és que Aida Torres al 100% pot ser també un dels grans valors a seguir de l’escalada catalana a les proves de bloc. Tot i les molèsties físiques, Aida Torres, és ara mateix líder de la Copa d’Espanya de Bloc.

Les dues esportistes de la selecció catalana i sortides del planter del CTEEC formaran part de l’equip de la FEDME encapçalat per l’or olímpic Alberto Ginés.