FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/03/2024

Carla Martínez ho torna a fer

Escalada esportiva Escalada

El sostre de Carla Martínez Vídal (CCT21) segueix sense amb un forat permanent i que costa saber on quedarà fixat. L’escaladora del Baix Llobregat ho ha tornat a fer i s’ha convertit en la primera catalana en baixar dels 7 segons en una prova d’escalada de velocitat. Exactament Martínez ha parat el crono amb un temps de 6’99 que s’ha quedat a tocar de la millor marca estatal de 6’98 establerta per la federada valenciana, Leslie Romero.

Amb aquesta marca, Carla Martínez, aconsegueix seguir superant rècords de Catalunya com ha anat fent els útims mesos. Aquests 6’99 semblen una marca que serà difícil de batre en el mur de 15m en pròximes proves tot i que amb la Carla, ara mateix, es fa complicat saber quin serà el seu autèntic límit.

6’99 nou rècord de Catalunya d’escalada de velocitat

Carla Martínez es va mostrar emocionada després d’establir el nou registre rècord un cop va mirar amunt i va veure el temps amb que havia aturat el rellotge.

De fet la pallejanenca l’any passat ja havia clavat el rècord amb 7’122 a Roma i anteriorment amb 7’58 a Tarnow (Polònia), aquesta temporada ha esperat poc i ha estat a la primera prova de la Copa d’Europa de Velocitat, a Lublin (Polònia), on amb una quarta posició final ha aconseguit un nou registre històric per a l’escalada de velocitat catalana.

Martínez amb 21 anys és l’actual campiona de Catalunya de l’especialitat i subcampiona de la Copa d’Europa de l’última edició de la competició. La catalana segueix demostrant la seva progressió i truca a la porta per a ser una candidata a lluitar novament pels llocs de privilegi de la general.