FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEDME
Foto: FEDME

Notícies - 24/03/2024

Cardona i Alís regnen i els catalans inunden els podis a Candanchú

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

L’estació d’esquí de Candanchú ha acollit avui el Campionat estatal d’Esquí de Muntanya per equips en la que de nou els catalans han estat presents a pràcticament tots els podis copant les primeres posicions.

La prova començava al marge del riu de Candanchú (Osca). L’augment de les temperatures ha obligat a l’organització a fer un canvi en el recorregut previst per a totes les categories, situant la línia de meta a la cota 1.900 metres, un esforç que ha permès tirar endavant la competició.

Jordi Alis Sánchez (Cerdanya Skimo Team) i Oriol Cardona Coll (Ski Club Camprodon) no han tingut rival i s’han fet amb la victòria a la categoria masculina que després de la modificació, el recorregut ha comptat amb 8,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.100 metres.

Doblet d’ors a la sub20, Biel Pujol Parramon (CE Farners) i Gael Álvarez Del Val (Mindundis Team) juntament amb les seves companyes de selecció Erola Rocias Sacrest (AE Mountain Runners del Berguedà) i María Butxaca Brau (AE Mountain Runners del Berguedà) s’han penjat els ors a la categoria sub20 i han ocupat els llocs més alts del podi en aquesta categoria.

A la U18 també han dominat els joves catalans del Centre de Tecnificació de Esquí de Muntanya de Catalunya. Laia Selles Sánchez  (Cerdanya Skimo Team) i Aina Garreta Farrus (CEPS) a la femenina i Julià Pujol Parramon (CE Farners) i Aaron Álvarez Del Val (Mindundis Team) a la masculina han sumat dos ors més. Marti Costa (UE Vic) ha estat segon fent parella amb Gonzalo Casares.

A la categoria U16 els esquiadors han recorregut 10,8 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1050 metres. De nou,  domini català amb Mariona Rovira (AE Mountain Runners del Berguedà) i Maria Ramirez (UE Vic) com a guanyadores. A la masculina els millors han estat Pau Baqué  (CE Cerdanya Pirineus) i Gil Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà)

La Selecció Catalana i el Centre de Tenficiació de Catalunya  tornen de Candanchú amb les butxaques plenes i amb un total de 15 medalles d’or al estatal per Equips.