FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/01/2019

Cap de setmana de formació sobre seguretat en terreny d’allaus

Formació

El Comitè de seguretat de la FEEC organitza un cap de setmana de formació sobre seguretat en terreny d’allaus el cap de setmana del 9 i 10 de febrer a l’Alta Ribagorça.

Qualsevol activitat que es realitza al medi natural amb neu presenta uns riscs molts concrets. Un dels més importants són les allaus. El temps de resposta és vital i hem de conèixer el material i protocols per poder realitzar un autorescat de forma eficient i minimitzar les conseqüències de l’accident.

L’objectiu de la jornada és conèixer els conceptes bàsics sobre el terreny hivernal, la neu i les allaus, així com els conceptes de seguretat teòrics per poder prevenir els accidents per allaus.

També es presentarà el nou format del Butlletí de Perill d’Allaus (BPA) i els canvis en la graduació i escala de les allaus estandarditzades per l’ISSW (International Snow Science Workshop).

L’organització posarà el material de nivologia, els apunts i el material col·lectiu necessari. Es pot facilitar DVA, pala i sonda sota demanda prèvia.

Hi ha un mínim de 10 i un màxim de 18 places i les inscripcions es poden formalitzar a través del web de la FEEC fins al 7 de febrer. Cal tenir la llicència federativa anual de la FEEC 2019 modalitat C o superior. En cas contrari, es tramitarà una assegurança temporal. Si es va amb esquís es necessitarà la llicència D.

Més informació