FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 03/10/2023

Cap de setmana de Copes

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Les copes catalanes de Curses per Muntanya arriben al seu penúltim capíto,l agafades pràcticament de la mà.

La suspensió del KMV de Roquetes va obligar a la FEEC a buscar una nova cursa puntuable per a la 13a Copa Catalana de Curses Verticals. La cursa triada va ser l’Olla de Núria Vertical, que es convertia així en una aturada exigent per a seguir decidint els campions de l’especialitat.

4 quilòmetres amb gairebé 1.000m de desnivell esperen als corredors i corredores aquest dissabte al Ripollès. La prova enllaça el santuari de Núria i la. meta situada a l’emblemàtic cim del Puigmal (2.913m).

Després d’una llarga pausa, ja que l’última cursa, al Casamanya (Andorra), es va disputar el 15 de juny, la Copa de Curses Verticals buscarà guanyadors. Els líders, ara per ara, són Núria Hospital (CC dels Ibers Trail Running) i Jordi Bolet (UE Vic). Hospital mantindrà el seu duel amb la seva bona amiga, Rosa Navarro (SE Ateneu Santjustenc), primera i segona a la general, que amb el permís de Marta Llagostera (AD Running Vigia) es disputaran el títol de campiones de la Copa.

Llagostera amb problemes físics es perdrà l’Olla però espera arribar, la setmana que ve, a la Vertikalm on es jugarà la carta decisiva per a la classificació final de la competició.

Les copes de curses per muntanya de la FEEC es comencen a decidir a Núria i a Montsant

En categoria masculina, la lesió que arrossega, el líder, Jordi Bolet, farà que la disputa per la victòria s’obri i que David Soler (CMR Olesa) sigui, en aquests moments, el principal candidat a la victòria final a la copa. Bolet, que ja es va perdre el campionat d’Espanya per lesió, no podrà acabar la temporada i serà baixa també al Puigsacalm on volia defensar títol.

Luisma Mas (Club BTT Montbike) i Joan Valls (CA Ivars d’Ugell) es disputaran amb Soler la victòria a la Copa i buscaran el màxim de punts a la meta del Puigmal per continuar presentant candidatura a títol.

Marc Ollé (GE Oliana) i Jordi Alís (CE Cerdanya Pirineus) es perfilen com a clars favorits a l’Olla Vertical per la victòria final, tot i que cap dels dos podrà aspirar a la copa, ja que no han puntuat en les dues anteriors curses disputades.

La nostra Copa torna al sud

I si dissabte es comença a decidir la Copa de Curses Verticals, diumenge serà el torn de la 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya. La nostra copa farà parada a la Serra de Montsant, en la que serà també penúltima prova del calendari.

Després de recórrer la part nord del país amb la Molló Trail i la Trobada d’Aristot, la copa torna a les muntanyes meridonals de Catalunya amb la Trail Serra de Montsant.

Sergi Beltran (Ekke Lleida) i Cris Llobat (Club BTT Montbike) defenseran lideratge a la cursa tarragonina.  Beltran va fer el salt a la primera posició després de la victòria a Aristot i ara haurà de defensar-se dels atacs de Marc Rota (CAE Torelló), Pau Lleixà (CEM Trencacims) o Jose Antonio Pérez (UE Sabadell) que tindran com a únic objectiu batre al sempre competitiu corredor lleidatà

En categoria femenina Cris Llobat haurà d’intentar frenar a una disparada Maria Benito (Cordada AE) que arribarà al Montsant amb dues victòries consecutives i disposada a deixar la general encarrilada abans de la FemSui. Al duel entre les dues esportistes cal sumar-hi a Carolina Rius (CE Madteam) que després de no poder disputar la Molló Trail, suma els punts de només dues curses però seria tercera a la general virtual de la Copa.

La trail del Montsant presenta un itinerari de 25Km i 1.266md+ circular des d’Ulldemolins (priorat) que passarà pel Coll del Prat, Grau del Llop, Pi de la Carabasseta, Cascada Toll de l’Ou, Corbatera, Portell del Peret, Collet del Parral, Punta de la Galera i l’Ermita de Santa Magdalena, abans de tornar a Ulldemolins.