FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

La capital de l’Alta Ribagorça, el Pont de Suert, ha estat el punt de partida de la 14a Caminada de Carenes que unia la localitat ribagorçana i la capital del Pallars Jussà. En total els participants han recorregut un trajecte de 50 quilòmetres i més de 2.400md+, per un camí tradicionalment utilitzat per ramaders, recuperat amb l’esforç de les corporacions locals dels dos municipis.

Tot i la fresca habitual de la sortida, abans que el sol sortís, la calor ha estat la protagostista de la caminada. Calor intensa per les alçades d’abril en què s’ha celebrat la caminada i que ha acompanyat als prop de 400 participants que han realitzat els dos itineraris proposats.

Els paisatges d’alta muntanya han arribat al circuit amb les muntanyes de l’Alta Ribagorça, del Pallars i amb la neu que tot i la forta calor encara es podia veure des de les carenes.

El recorregut passa per l’antiga cabanera, alguns trams d’aquest camí encara es fan servir avui en dia i ha servit per enfortir els lligams entre la gent de les dues comarques veïnes.

La caminada està més consolidada des del seu inici l’any 2010 ha aconseguit fer-se un lloc fix al calendari de Caminades de Resistència i amb pluja, com l’edició de 2023, o amb calor, com enguany, la caminada organitzada des del Centre Excursionista Alta Ribaçorça manté la seva cita puntual dins del calendari.

Aquesta ha estat la la sissena aturada del Circuit Català i la primera ja al Pirineu.

Aquest mateix cap de setmana s’ha celebrat una altra de les clàssiques com és la 16a els Cinc Cims organitzada des del Centre Excursionista de Castellar.

La pròxima atura del Circuit Català de Caminades de Resistència serà el 28 d’abril a la 21a Riudoms-La Mola- Riudoms que organitza el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.