FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 19/12/2023

Calendari exigent i pendent de la neu

Andorra Capcir Cerdanya Ripollès Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Federació d’Entitats Excursinistes de Catalunya presenta la nova temporada de les competicions d’Esquí de Muntanya que començarà aquest pròxim 31 de desembre al Pas de la Casa i s’allargarà fins a l’últim dia de març sempre que la neu ho permeti.

La temporada comença, en breu, amb una novetat important com és la disputa del campionat de Catalunya de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya en territori andorrà.

L’últim dia de l’any, el 31 de desembre, Grau Roig serà la seu de la 3 Fronteres Grandvalira, que decidirà els campions de Catalunya de Curses d’Esquí de Muntanya Verticals. La prova, a més a més, donarà el tret de sortida a la 40a edició de la Copa FEEC-DYNAFIT i a la temporada de curses FEEC.

Una copa, que com ja es va fer l’última temporada, barrejarà diferents disciplines per a poder unir quatre proves dins un calendari marcat els darrers anys per la manca de neu i per les dificultats de les entitats en organitzar les curses.

La segona prova de la Copa es disputarà, com és habitual, al Capcir. El 14 de gener arribarà una nova edició de la Traça Catalana, una clàssica entre clàssiques del calendari de l’esquí de muntanya del país.

Després d’una aturada al febrer, el mes de març tindrà les dues últimes curses. La primera tornarà a Andorra, amb la disputa de La Serrera i la segona que tancarà el calendari serà una de les més tradicionals com és la Pocatraça Isard Ataac on CE Olot i Ski Club Camprodon, tancaran el calendari amb una prova que servirà també per a definir els campions de Catalunya individuals.

Andorra, el Capcir i el pirineu de Girona seus de la temporada

Aquesta temporada es farà un cap de setmana amb dos campionats de Catalunya a La Molina. El 10 de febrer es disputarà el Campionat de Catalunya d’Esprint i l’11 de febrer el Campionat de Catalunya de Relleus a l’estació de la Molina.

El calendari d’aquesta temporada comptarà també amb fins a onze proves open o populars repartides pel Pirineu.

Descarrega’t el calendari