Notícies - 04/04/2024

Calamorro Skyrace, segona aturada de la Selecció a la Copa del Món

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya seguirà lluitant internacionalment a la Copa del Món, aquest dissabte 6 d’abril a la Calamorro Skyrace a Benalmádena, Màlaga. Els corredors hauran de superar 27km i 2270md+ per un recorregut molt tècnic ple de trams exposats.

El seleccionador Pere Rullan, s’emporta a terres andaluses una de les millors artilleries del país: Cèlia Balcells (CE Queralt), Montse Martínez (AE Matxacuca), Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa), Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Marc Bernades Ollé (GE Oliana).

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ja va demostrar el seu excel·lent estat de forma en el tret de sortida de la Copa del Món d’Skyrunning, Acantilados del Norte, a les Illes Canàries. Van ser quatre els corredors catalans que van viatjar a la Palma, assolint a més, grans èxits per la selecció.

Cal destacar la magnífica actuació de Cèlia Balcells (CE Queralt), que va conquerir el bronze en categoria promesa, ocupant al seu torn, la setena posició general femenina amb un temps de 3:23:31.

Mentrestant, en la competició masculina, els tres corredors de la FEEC van aconseguir arribar entre els 20 primers. Ivan Calvó (CEM la Cameta Coixa) es va tornar a mostrar imparable entrant dins del TOP10 en una prova en la qual competia contra la elit mundial. Eduard Hernández (AE Matxacuca) va assegurar una medalla de plata en categoria de veterans i una 16ena posició en la general, mentre que Marc Bernades Ollé (GE Oliana) va erigir-se en una magnífica 18a posició.

L’equip català també contempla en el seu calendari la participació en altre proves de la Copa del Món. La selecció viatjarà a França per estar a la Skyrace Gorges de Tarn al maig i a la Skyrace du Mercantour al juny, Gorbeia Suzien a Euskal Herria al setembre i la EDP Sobrescobio a Astúries a l’octubre. I, finalment, a la final de la competició a la Marató dels Dements a terres alacantines.