FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/12/2017

Cadiach premiat amb l”Esperit Esportiu’ 2017

Alpinisme

L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, ha estat distingit amb el premi ‘Esperit Esportiu‘ que lliuren conjuntament la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport.

El guardó li arriba a Cadiach l’any en què ha aconseguit tancar el seu projecte de fer els catorze cims més alts del planeta sense oxigen. L’alpinista, establert a Tarragona, s’ha convertit en el segon català en fer els catorze vuit mils i el primer a fer-ho sense l’ajuda d’oxigen artificial. La llarga i dilatada carrera de Cadiach en el món de la muntanya ha estat un dels principals arguments que han portat al jurat a decidir-se per l’alpinista en el moment de lliurar el premi.

El jurat que s’ha reunit aquest matí a la seu de la UFEC ha decidit també que el pilot i campió del món de Moto GP, Marc Màrquez i la nedadora de natació sincronitzada, Ona Carbonell, siguin els nous esportistes catalans de l’any.  El quart mundial del pilot de Cervera i les dues medalles als mundials de Budapest de Carbonell han estat els principals arguments per ser escollits com els millors esportistes catalans de l’any.

Altres dels guardonats a Festa de l’Esport Català són també: Millor esportista revelació masculí: Aleix Gómez (Handbol), Millor esportista revelació femení: Maria Vicente (Atletisme), Millor entrenador: Gerard López (FC Barcelona B), Millor equip: CP Voltregà (Hoquei patins femení) i el Premi Llegendari: Jordi Villacampa

La Festa de l’Esport Català, on es lliuraran els reconeixements, es farà el pròxim 23 de gener al Caixafòrum.