FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Cadiach no renuncia al Broad Peak després de tirar enrere a causa del mal temps | FEEC

Notícies - 25/07/2016

Cadiach no renuncia al Broad Peak després de tirar enrere a causa del mal temps

 

El mal temps ha fet tirar enrere a Òscar Cadiach abans d’aconseguir fer el cim del Broad Peak (8.047m) que havia previst aconseguir el matí d’aquest dilluns.

L’alpinista tarragoní no ha trobat les condicions correctes i ha decidit tornar AL cap el camp 3 (7.150m). Cadiach no renuncia encara a fer el que ha de ser el seu catorzè vuit mil però veu com novament s’allarga una ascensió on ha castigat molt l’aspecte físic després d’una pujada de més de vint hores al camp 3.

Òscar Cadiach ha demanat disculpes per no poder fer cim i ha lamentat l’entrada de mal temps quan ja eren a prop del coll que els havia de portar fins a la cresta del Broad Peak. En una trucada entretallada a Tarragona Ràdio, Cadiach ha deixat clar aquest matí que feia mitja volta a causa de les condicions climatològiques “mitja volta, estàvem a 50m del coll, ens ha entrat el mal temps. Anava tot molt bé i si haguéssim arribat al coll hauriem continuat, ara volem baixar i esperar quin temps tindrem per aquesta nit”.

El company de viatge d’Òscar Cadiach, Lolo González, ha lamentat també la mala fortuna de trobar-se, segons ha explicat “l’únic núvol” que hi havia a les muntanyes del voltant. González s’ha mostrat optimista de seguir aprofitant la finestra de bon temps aquesta setmana.

El membre de la Junta de la FEEC, Jordi Magriñà, ha reconegut que “l’Òscar té el cap més dur que el gel que podem trobar a la muntanya”. Magriñà que ha estat company de Cadiach en diferents expedicions, ha remarcat que ha de ser la muntanya qui ha fet tirar enrere a Cadiach.

L’alpinista tarragoní intentarà agafar forces al camp 3 per intentar aquesta mateixa nit un nou atac i convertir-se així en el primer català en tancar el cercle dels catorze vuit mils. 

Escolta a Òscar Cadiach (Veus a Tarragona Ràdio)

Escolta a Lolo González

Escolta a Jordi Magriñà