FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/07/2016

Cadiach i Latorre camí dels cims del Broad Peak i el Nanga Parbat

Alpinisme

 

Òscar Cadiach i Ferran Latorre ja han iniciat els seus respectius atacs als cims del Broad Peak (8.047m) i del Nanga Parbat (8.126m) .

Cadiach ho ha fet la matinada d’aquest dijous després de posposar la sortida que tenia prevista el dia abans i endarrerir així la data de cim prevista. L’alpinista tarragoní espera fer el cim del Broad Peak entre dissabte i diumenge i completar així els catorze vuit mils.  Cadiach té l’objectiu de ser el primer català en aconseguir-ho.

Cadiach camí del Broad Peak Foto:Òscar Cadiach
Cadiach camí del Broad Peak    Foto:Òscar Cadiach

Segons ha explicat el mateix Òscar Cadiach al programa Pont de Mahoma aquest dijopus, pujaran fins al camp 2, a 6.200 metres. La intenció és enllaçar l’endemà, la nit de dijous a divendres fins els 7.000 metres del camp 3.

Cadiach té previst si les condicions acompanyes, instal·lar un camp 4 entre els 7.500 i 7.700 metres abans de l’atac definitiu al cim del Broad Peak.

Segueix en directe l’atac al cim de l’Òscar

Ferran Latorre surt cap el cim del Nanga Parbat

Avui, Ferran Latorre acompanyat del francès Hélias Millerioux i el búlgar Boyan Petrov, amb qui va aconseguir fer el cim del Makalu la passada primavera, han iniciat un nou atac al cim del Nanga Parbat, aquesta vegada per la ruta convencional, la Kinshofer.

Ferran Latorre en el seu ascens al Nanga Parbat
Ferran Latorre en el seu ascens al Nanga Parbat       Foto:Ferran Latorre

Enrere queda l’intent fallit d’obrir una via més llarga i mai aconseguida per la nova ruta glacial del Diama. Una ruta que van intentar també diversos alpinistes, com Reinhold Messner i Simone Moro, però que mai ningú ha aconseguit finalitzar amb èxit. Ferran i els seus companys van donar la volta per mal temps en els 7.800m.

Aquest matí l’expedició ha sortit a les 2 de la matinada del CB rumb directe al C2 situat a 6.000 d’altitud, al que han arribat després de nou hores i 1.800 metres de desnivell. L’atac serà difícil. L’expedició comença de zero, no han muntat encara cap tenda, surten des del CB amb tot el pes. I a més només hi ha cordes muntades des del C1 fins al C2. Hélias, Boyan i Ferran hauran d’obrir tota la traça des del C1 fins al cim.

Segueix en temps real l’atac al cim del Ferran