FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/07/2016

Cadiach arriba al camp base del Broad Peak

Alpinisme

 

Òscar Cadiach ja contempla el cim del Broad Peak (8.047) des del camp base situat a uns 5.000 metres d’alçada, després de 5 dies de treeking i temperatures altes per la glacera del Baltoro; un temps rècord. L’expedició no ha fet parada de descans en la marxa d’aproximació, i així han aconseguit guanyar una jornada a la cronologia prevista d’arribada.

Segons explica en el seu portal web, el Pont de Mahoma, el recorregut pel Baltoro l’han fet un total de 9 alpinistes i 65 portejadors, que s’han repartit la tona i mitja de material en fardells de 25 kg cadascú a les espatlles. Són; a banda d’Òscar Cadiach, dos alpinistes del ‘Club Alpino Ama Dablam’, el malagueny  Manuel González (Lolo) i el jove bascJonatan Gracia; el donostiarra Iñigo Castiñeyra; l’asturiana Rosa Fernández, que intentarà el Broad al costat de Javier Campos, càmera i multi aventurer andalús. Al grup de Cadiach hi ha dos alpinistes de l’agència alemanya ‘Summint Climb’ l’islandès ÁsgeirJónsson i l’australià Gilian Lee.

Cadiach intentarà fer com la segona setmana de juliol, una setmana abans del que va fer en el seu darrer intent el 2015. L’alpinista tarragoní vol tancar el cercle per aconseguir ser el primer català en conquerir el cim dels catorze vuit mils.

Aquí pots seguir en directe l’expedició d’Òscar Cadiach