FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Brillant actuació dels esportistes catalans en la Copa del Món d’esquí de muntanya a Itàlia | FEEC

Notícies - 10/02/2014

Brillant actuació dels esportistes catalans en la Copa del Món d’esquí de muntanya a Itàlia

Esquí de muntanya

La vall italiana de Comelico-Sappad ha acollit dues competicions de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, el dies 7 i 8 de febrer. La Pitturina Ski Race s’ha desenvolupat en total normalitat desprès d’haver estat posposada per causes meteorològiques.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) ha guanyat en categoria júnior la modalitat d’esprint. És la primera victòria d’un esquiador de la selecció catalana patrocinada per Millet i el Grup FGC en aquesta modalitat que ha guanyat terreny dins el món de l’esquí de muntanya. Són proves explosives amb recorreguts molt curts i forts ascensos.

Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) han aconseguit la primera posició de la modalitat individual, en categoria absoluta i júnior respectivament. El circuit, amb 1.900 metres de desnivell positiu, ha portat als esquiadors fins al Cim de Vallona a 2.532 metres.

Cal destacar també l’actuació de Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes), que ha quedat en tercera posició de la categoria sub-23 i novena en l’absoluta, i la de Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) que ha quedat tretzè en la prova absoluta.

Calendari 2014

Les properes competicions que marquen el calendari del món d’esquí de muntanya tindran lloc a les Diablerets (Suïssa) el cap de setmana del 28 de febrer al 2 de març, amb una prova vertical i una d’individual, i a Tromso (Noruega) el cap de setmana del 12 i 13 d’abril, amb una prova individual i un esprint.