FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/03/2014

Bons resultats de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya a la Pierra Menta

Esquí de muntanya

La Pierra Menta, la competició d’esquí de muntanya per etapes més coneguda i prestigiosa del món, va posar punt i final ahir la 29a edició. Marc Pinsach i Nil Cardona, de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC patrocinada per Millet i el Grup FGC, van arribar en 7a posició en la darrera etapa de la prova, aconseguint així un 11è lloc dins la classificació general final de la competició, disputada per 198 equips.

Els grans guanyadors van ser la parella italiana Matteo Eydallin i Damiano Lenzi, i en categoria general femenina, les vencedores van ser Laetitia Roux i Maude Mathys. En categoria júnior, on la prova constava de dues etapes, espectacular victòria d’Oriol Cardona, de la Selecció Catalana, que feia parella amb el suís Rémi Bonnet i amb qui va guanyar les dues etapes de la prova.

Primera etapa

La primera jornada de la Pierra Menta es va celebrar dijous 20 de març, amb un marcat lideratge de William Bon Mardion i Mathéo Jaquemoud en categoria masculina, i de Laetitia Roux i Maude Mathys en categoria femenina. La 6a posició per Maria Fargues i Clàudia Galicia, una 7a posició per Marta Riba i Anna Comet i una 9a per Nil Cardona i Marc Pinsach. La 13a posició va ser per Toti Bes i Marc Solà i la 15a per Gerard Vila i Pau Costa.

Segona etapa

Els liders de la segona etpapa, disputada el 21 de març, van tornar a ser Matteo Eydalllin i Damiano Lenzi en homes, i Laetitia Roux i Mathys Maude en dones. I, bons resultats de la Selecció Catalana: Marta Riba junt amb Anna Comet van aconseguir una 6a posició, seguides de Maria Fargues i Clàudia Galicia (7a posició), Marta Garcia amb l’andorrana Inka Bellés (8a posició) i Marc Pinsach amb Nil Cardona (9a posició).

Tercera etapa

A la tercera etapa, el 22 de març, la victòria va tornar a ser, en la categoria femenina, per a Laetitia Roux i Maude Mathys i, en homes, per a William Bon Mardion i Mathéo Jaquemoud. Maria Fargues i Clàudia Galicia van matenir la 6a posició, mentre que Marta Riba i Anna Comet van fer la 7a, i Marta Garcia i Inka Ballés, la 9a. La 14a posició va ser per Marc Solà i Toti Bes, la 21a per Gerard Vila i Pau Costa i la 23a per Marc Pinsach i Nil Cardona.

Quarta i última etapa

Després d’una tercera etapa molt dura dissabte, on a la primera baixada a la parella que formaven Cardona i Pinsach se’ls va trencar un esquí i una bota que els va fer avançar a menys ritme i perdre tres posicions en la classificació general, el diumenge 23 de març, els francesos van remuntar l’etapa, però els italians es van endur la victòria de la cursa.

En la classificació final, els esquiadors de la Selecció Catalana van jugar un bon paper: Maria Fargues i Clàudia Galicia van acopnseguir una 6a posició final, Marta Riba i Anna Comet, la 7a, Marc Pinsach i Nil Cardona, l’11a, Toti Bes i Marc Solà, 15a; Gerard Vila i Pau Costa 22a.