FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Guillem Farriol
Foto: Guillem Farriol

Notícies - 23/04/2023

Bones sensacions en alçada per l’equip FEEC a la Mezzalama

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Mezzalama és sense dubte una de les Grand Courses mítiques dels Alps que requereixen participació tant per la seva complexitat com pel seu imponent balcó al icónic Cerví.

Amb sortida des de BreuilCervinia i amb meta a Gressoney- La Trinité la Mezzalama és una cursa extenuant de 40 km amb l’alicient de l’alçada, ja que part del seu recorregut transita pels 4.000 metres asolint fins i tot el cim del Castor.

La victoria d’aquesta 23a edició ha caigut en mans de l’equip italià integrat per tres dels grans noms de l’esquí de muntanya internacional: Davide MagniniMatteo Eydallin i Robert Antonioli. En fémines també s’han penjat l’or les italianes Alba de SilvestroGiulia Murada i Giulia Compagnoni tres dones habituals ens els podis internacionals de la ISMF.

L’equip de la FEEC, integrat per Guillem Farriol, (CE Cerdanya Skimo Team) Martí Lázaro (Club Excta.Ripoll) i Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) ha finalitzat en una meritòria 27a posició en una competició en qual han participat fins a 189 equips masculins.

L’equip s’ha trobat amb bones condicions meteorològiques, bona visibilitat exceptuant una de les zones més emblemàtiques de la cursa al Castor i també una neu fresca. Així i tot segons ha explicat Guillem Farriol l’equip de la FEEC ha tingut problemes amb els grampons i també una caiguda que els ha fet trencar una bota. Unes complicacions que els han jugat en la seva contra fent-los perdre molt de temps.

Guillem Farriol: “No obstant això, prou contents de com ens hem sentit a 4.000 metres i hem acabat 27ns!”

Les bones sensacions en alçada han estat una de les coses a destacar de la participació de l’equip català donat que és un dels factors més complicat a gestionar en aquestes curses, i sense dubte un agreujant a la dificultat de la llarga distància i al desnivell que caracteritzen aquestes Grands Courses.