FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/06/2018

Bon paper dels joves del CTCMC a la Marató de Borriol

Curses per Muntanya

L’equip de joves corredors del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya (CTMC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha participat al Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya, que ha acollit la Marató de Borriol (Castelló), el dia 10 de juny.

La cursa vàlida pel campionat ha cobert un recorregut de 14 quilòmetres amb 850 metres de desnivell positiu per les categories cadet i júnior.

Oriol Juan (UEC Mataró) ha sigut el més ràpid de la categoria cadet masculí i s’ha proclamat campió d’Espanya amb un temps d’1 hora 22 minuts. En categoria femenina la victòria també ha estat per una catalana. Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) ha marcat un temps de 1 hora 40 minuts i s’ha emportat el campionat estatal.

Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) ha sigut segona en la categoria júnior femenina, proclamant-se subcampiona d’Espanya. La corredora del Berguedà ha parat el cronòmetre en 2 hores 23 minuts.

Oriol Cardona i Laura Orgué guanyen l’Olla de Núria

Coincidint amb la Marató de Borriol, a casa nostra s’ha disputat una de les curses de muntanya més emblemàtiques del país. L’Olla de Núria ha aplegat un any més a l’elit de les curses per muntanya. Enguany la prova s’ha vist afectada per unes condicions meteorològiques molt adverses i s’ha hagut de retallar el recorregut.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha guanyat la seva primera Olla, imposant-se al corredor madrileny Antonio Alcalde. Cardona ha fet un temps d’1 hora 1 minut. El segon ha estat Alcalde i el tercer, el cerdà Andreu Prost.

En dones, Laura Orgué (UE Urgellenca) ha sigut la millor amb un temps de 1 hora 12 minuts. La segona classificada ha estat Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) i la tercera la veterana Tina Bes (CE Girona).