Feec Notícies -

Notícies - 09/05/2014

Bon paper dels catalans a l’inici de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical a Transvulcania

Curses per Muntanya

La primera prova de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical es va celebrar a l’illa de la Palma, a les Canàries ahir a la tarda, dins el marc de la Plátano de Canarias Transvulcania Salomon Nature Trails 2014. El quilòmetre vertical va constar d’un recorregut de 6,6 quilòmetres i 1.160 metres de desnivell, amb sortida a la platja de Tazacorte i meta a la torre forestal del Time.

Els catalans van destacar en aquesta prova, on Laura Orgué (Salomon Santiveri) va pujar al podi en segona posició, completant la prova amb un temps d’1 hora 1 minut i 10 segons, per darrere de la vencedora, Elisa Desco (59 minuts i 43 segons) i per davant d’Azara Garcia de los Salmones (1 hora 1 minut i 42 segons).

En categoria masculina, Kilian Jornet (Salomon International Team) ha quedat 3r, amb 49 minuts i 33 segons, i Agustí Roc, de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC i actual campió del món de l’especialitat, va aconseguir una excel·lent 4a posició, amb 51 minuts i 48 segons. La primera i segona posició del podi masculí la van ocupar les germans italians Bernard Dematteis i Martin Dematteis, amb 47 minuts i 23 segons, i 48 minuts i 26 segons respectivament.

Després del quilòmetre vertical d’ahir, demà dissabte se celebra la gran prova, la Transvulcania, que agrupa tres curses diferents: la ultramarató, la marató i la mitja marató, que enguany presenta el millor cartell de la història amb corredors d’alt nivell, com Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Tòfol Castanyer, Luis Alberto Hernando, Tomthy Olson, Dakota Jones i Anna Frost.