FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 12/05/2024

Mireia Hernàndez i Jordi Bolet baixen de l’hora i se situen líders a la Cara Amón

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Més de seixanta participants han sortit de Barruera en direcció al cim de les Roies de Cardet, per encetar la 14a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals. La Cara Amon, organitzada des del CEAR, és coneguda per la seva especial duresa i ha mantingut la seva reputació. Tot i haver estat retallada per fer-la més segura pels corredors a causa de les congestes de neu que encara es mantenen a cotes altes la Cara Amon és d’aquelles curse que compten amb un públic fidel coneixedor en moltes ocasions de la seva exigencia però també de la bellesa de la seva meta. Malgrat aquestes dificultats, els participants han hagut d’enfrontant-se a 1.200 metres de desnivell positiu en poc més de 4 km.

A la masculina s’ha imposat un imcombustible Jordi Bolet (Unió excta.Vic) que ha arribat quasi a l’esprint, no n’ha tingut prou, ha anat a buscar el segon per acompanyar-lo fins a meta per després ha continuat fins al cim. Ve de trobar-se molt bé també en terreny vertical al esquí de muntanya i avui ha volat amb un temps de 00:45:41. El jove Josep Lladó (Centre excta. Súria) es penja la medalla de plata també baixant d’hora amb 00:48:32 a menys de 3 minuts de Lladó. El tercer a meta ha estat Marc Bernades (G.E. Oliana) un cop més entre els noms preferents de la classificació, després d’una aturada per lesió. Sembla que Bernades es va trobant cada vegada millor i ho demostra aturant el crono amb 00:49:07 a menys de 4 minuts de Bolet.

En la competició femenina, Mireia Hernàndez (Centre excta. de terrassa) ha continuat la seva saga de victòries, revalidant puja un esglaó en referència a l’any passat i passa del segon al primer. Ha estat l’única femina capaç de baixar de l’hora avui amb un temps de 00:58:41. Acompanyant-la en el podi, Rosa Navarro (Club excta. Uecanoia), corredora fidel dels circuits FEEC, es penja la medalla de plata amb un temps de 01:00:47 a pocs minuts de Hernández. Alba Tena (Club excta. madteam) s’estrena als podis de la FEEC amb 01:01:26 seguint l’estela de les dues veterans.

Les categories de promoció també han viscut moments emocionants, amb victòries destacables en recorreguts més curts. A la categoria junior, Jaume Miranda (Centre excursionista torelló), Nil Alonso (Club excta. Uecanoia) i Ramon Solano (Club excta. Uecanoia) han brillat en els 3,3 km de cursa. En la competició femenina, Lina Escura (Club excta. Madteam) s’ha imposat sense competència.

A la categoria juvenil, Martí Costa (Unió excta. vic) ha assolit la victòria, seguit per Jordi Cortés (club excta. aran) i Ramon Pujol (Unió excta. vic). En la categoria femenina, Uma Plans (Club excta. moianès independent) ha estat la més ràpida.

En la categoria cadet, Joan Martinez (Club excta. Uecanoia), Oriol Creus (ass. excta. Castellterçol) i Biel Fité (Ceps) han copat el podi masculí, mentre que Aina Tarrida (Club excta. Uecanoia) ha destacat com l’única dona en la seva categoria, guanyant la primera posició.

Finalment, a la categoria infantil, Aina Bueno i Jordi Carrillo (club excta. moianès independent) han copat el podi, demostrant el seu talent i compromís amb l’esport de muntanya.

La 14a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals, segueix apostant per mantenir un calendari consolidat amb dues curses clàssiques, la Cara Amón i la 9a Vartikalm, que tancarà la Copa el 20 d’octubre amb la famosa ascensió al sostre garrotxí, el Puigsacalm (1.515m). L’equador de la Copa es disputarà però, a Andorra el 8 de juny, a la Casamanya Extrem Vertical Race.

Resultats a 9h Sports 

Més fotos