FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ton Massagué
Foto: Ton Massagué

Notícies - 09/02/2020

Bisquert-Riba i Palomares-Làzaro, campions de Catalunya per equips d’esquí de muntanya

Cerdanya Esquí de muntanya

Jordi Palomares (UE Urgellenca) i Martí Lázaro (CE Ripoll) i Erola Bisquert (UE Vic) i Queralt Riba (CE Ripoll) s’han proclamat campions de Catalunya per equips en la sisena edició de la Traça Muga, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca. La prova també ha estat la segona cursa puntuable per a la 36a Copa FEEC-Ferrino d’Esquí de Muntanya.

Fins a 69 equips han participat en aquesta prova bianual, que s’ha tornat a celebrar tres anys després amb unes condicions de neu immillorables, res a veure amb la manca de neu de l’edició passada. Amb sortida i arribada a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa (Lles de Cerdanya), el recorregut de 19 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell portava als esquiadors sènior i junior fins al capdamunt del Pic de Monturull (2.795 m) i el Puig Punçó (2.495 m) en un traçat realment espectacular.

Palomares i Lázaro han començat a manar a la cursa a les primeres transicions i s’han imposat amb certa comoditat davant dels seus rivals amb un temps de 2 hores i 26 minuts, proclamant-se campions de Catalunya d’esquí de muntanya per equips.

A l’acabar la cursa Palomares i Lázaro ha remarcat el fet de fer valer la seva experiència davant d’equips més joves “Han sortit tibant els dos equips més joves, aconseguint aguantar-los de ben a prop. Quan hem entrat al bosc, la traça estava una mica difícil i ho hem aprofitat per posar-nos al capdavant. A partir d’aquí, i al veure que no ens seguia ningú, hem mantingut un ritme més constant i segur. El recorregut per les muntanyes d’Aransa ha estat realment espectacular”.

Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà) i Guillem Aubach López (CE Cerdanya Skimoteam) s’han fet amb el sots-campionat amb un temps de 2 hores i 33 minuts, mentre que els cerdans Xavi Freixinet (CE Cerdanya Skimoteam) i Xavier Guiu (CE Cerdanya Pirineus) han tancat el podi masculí un minut després.

En categoria femenina, Erola Bisquert (UE Vic) i Queralt Riba (CE Ripoll) s’han fet amb la victòria i el títol català amb un temps de 3 hores i 42 minuts. Clàudia Tremps (AE Vidabona) i Marc López (CE Cerdanya Skimoteam) seria la primera parella mixta en creuar la línia d’arribada.

Pel que fa als juvenils, han realitzat un circuit més curt de 13 quilòmetres i 1.180m de desnivell positiu, estalviant-se el tram de la barraca del Baquer. Els olímpics Marc Ràdua (CE Pobla de Segur) i Ot Ferrer (AE Mountain Runners Berguedà) han estat els més ràpids amb un temps de 1 hora i 46 minuts.

La 36a Copa FEEC-Ferrino no descansa i seguirà el proper cap de setmana amb la disputa de la 28a cursa Alt Pallars Certascan-Sergi Escalera. Les inscripcions seguiran obertes fins al proper dijous 13 de febrer a les 21 h.