Feec Notícies -

Notícies - 29/02/2016

Bea Garcia, cinquena classificada a la cursa de llarga distància The Coastal Challenge, a Costa Rica

Curses per Muntanya

La cursa The Coastal Challenge (El Repte de la Costa) és una de les proves per etapes més dures i extremes que es celebren al món. Són 225 quilòmetres, a la categoria expedició, repartits en sis dies, creuant la zona sud de Costa Rica (Amèrica Central). La sortida de la 12a edició es va donar el 14 de febrer, i va acabar el dia 19.

La cursa transcorre per terrenys selvàtics, platges, rius o muntanyes, i acumula un total de 10.500 metres de desnivell. Els 100 participants no només han de fer front a l’exigència del terreny i el desnivell, sinó també a les altes temperatures i la humitat. Durant les sis etapes es travessen llocs com la Badia Drake, Palma Sud, Sierpe o Platja Dominical.

Bea Garcia, corredora de muntanya de llarga distància i àrbitra de curses de la FEEC, va ser una de les 25 dones que van prendre la sortida, i una de les 15 que van aconseguir acabar la cursa. L’atleta de l’AE Intempèrie comenta al seu blog que “ha sigut increïble, tan intens que és difícil explicar-ho amb paraules. M’apassiona l’aventura, i aquesta ha sigut autèntica, sens dubte”. Segueix explicant “la humitat i la calor han sigut factors determinants. Potser la quarta etapa ha sigut la més dura. Terreny amb molt desnivell i calor demolidora”. Al final d’aquesta “em van dir que anava tercera a la classificació general femenina. No sóc de podis, ni tinc esperit competitiu, però saber que ho tenia tan a prop era una gran notícia”.

Després de sis dies molt durs, creuant rius d’aigües tèrboles, platges, muntanyes o selves plenes de rèptils, Bea Garcia acabava en cinquena posició de la classificació femenina, i la 22a de la general. “La sensació al creuar la línia de meta és indescriptible. Arriba el moment final de l’aventura” comenta.

Entrevista a la revista Vèrtex

Si voleu conèixer una mica més a la Bea Garcia, podeu llegir l’entrevista publicada a la revista Vèrtex 263. La corredora explica els seus inicis a la llarga distància, la convivència amb la diabetis, les seves fites, o la moda de córrer per la muntanya. Tot plegat, un gran exemple de força de voluntat i paciència per aconseguir fer realitat els somnis.