FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/02/2014

Barcelona, capital europea del senderisme

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza la trobada regional de la Federació Europea de Senderisme (ERA-EWV-FERP) de les organitzacions membres de l’Europa del Sud, a Barcelona, aquest cap de setmana.

A les jornades de l’ERA a Barcelona, que comencen avui divendres 28 de febrer, hi assisteixen els diferents actors del sender de l’arc del Mediterrani, provinents de França, Itàlia, Portugal i Andorra, així com representants de la Federació Espanyola de Muntanya i de les federacions autonòmiques d’Andalusia, Aragó, el País Basc i el País Valencià. L’objectiu de la trobada és donar un impuls al projecte de l’E 12, el GR 92 a Catalunya, el sender que recorre l’arc Mediterrani que es va proposar de crear durant l’Assemblea de l’ERA celebrada a Blansko (República Txeca) el 2008.

Durant el cap de setmana també s’abordaran diferents aspectes sobre els guies i acompanyants voluntaris de senders (walk leaders), la certificació de qualitat d’aquests camins a nivell europeu i els diplomes simbòlics pels caminants que els recorrin. Un altre dels punts que es treballaran és la possibilitat d’optar al reconeixement de les activitats de protecció mediambiental que fan les entitats responsables d’aquests camins, així com la creació d’un arxiu interregional sobre l’estat dels senders per tal promocionar els territoris en qüestió.

Trobada regional senderisme Europa del sud, ERA - FEECPotenciar el projecte de l’E 12

La trobada regional se celebra a Barcelona per la importància del GR 92 i el tram pioner senyalitzat pel seu pas per la serra de Collserola, que ja ha incorporat en la seva senyalització la doble nomenclatura GR 92 / E 12. Les jornades que es desenvoluparan a l’hotel SB Diagonal Zero de Barcelona, busquen potenciar el projecte de l’E 12 per crear un pont entre les dues ribes del Mediterrani i, a la vegada, entre l’Occident i l’Orient Pròxim.