Notícies - 15/10/2023

Primer or europeu i bany de medalles per a la Selecció Catalana de Marxa Aquàtica

Marxa aquàtica Seleccions catalanes

La selecció catalana de Marxa Aquàtica ha participat aquest cap de setmana en l’europeu Aqua Walking, dins dels Aqua Walking Games, que han tingut lloc a Mandelieu, La Napouile (Regió PACA) del 13 al 15 d’octubre.

Després del 1r European Aqua Walking que es va celebrar a Roses, Girona, al setembre de 2022, enguany s’ha celebrat la segona edició del Aqua Walking Challenge en el qual la selecció catalana ha estat una de les grans protagonistes amb 8 medalles i una segona posició a la clasificació general per Seleccions per darrera de frança.

Catalunya ha estat la gran sopresa de la competició i ha superat a seleccions amb el potencial d’Itàlia que fins ara sempre havia superat a l’equip català.

La pluja de medalles per la Selecció a va començar amb la tercera posició obtinguda per Samuel Hoss (Club Excta. Salouenc) als 200 masculins.

Als 50 masculins arrivaba la segona medalla de bronze de l’europeu per la selecció, gràcies a la performance de David Martí (CE Salouenc)

Walia Caler  (Club Excta. Arítjol) va sumar una medalla més per la selecció als 200 femenins amb una segona posició i competint a un altíssim nivell.

La primera medalla d’or va arribar gràcies al binomi que ja ressona amb força a les competicions catalanes. José Antonio Sánchez (Ass. Excta. Catalunya de Reus) i Josep Maria Silvestre (Club Excta. Arítjol) van ser l’equip més fort a la prova per parelles de 800 metres, una de les més exigents i de la que Sánchez i Silvestre són experts. L’equip català va aconseguir superar a la parella francesa, gran favorita i dominadora de la competició fins ara.

Sánchez i Silvestre van fer sonar els segadors el més amunt del pòdium en un esport on Catalunya té plena representació.

Com no podia ser d’una altra manera el binomi integrat per les germanes Anna i Berta Montaner (Club Exta. Arítjol) tampoc es va quedar fora del podi amb una medalla de plata en els binomis femenins de 800 metres, aconseguint el segon millor temps acumulat tan sols per darrere de l’equip francès, que un cop més va ser el dominador de la competició.

Aleix Solé (CE Arítjol) va col·locar la selecció definitivament en la segona posició del podi general de l’europeu gràcies a una medalla de plata a la dura cursa d’Aqua Beach Trail.

Amb uns resultats per la història la Selecció i la Marxa Aquàtica guarden força i els seus rems fins la pròxima temporada.