FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 04/04/2022

Aubach i Ferrer, campions de Catalunya per equips a Certascan

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Guillem Aubach (CE Cerdanya Skimo Team) i Josep Ferrer (CE Madteam) s’han proclamat campions de Catalunya per equips d’Esquí de Muntanya a Certascan.

En una cursa marcada pel canvi de recorregut com a conseqüència de les condicions meteorològiques i de l’alt risc d’allaus existent, els dos esquiadors de muntanya han aconseguit emportar-se una Certascan exigent però amb un recorregut retallat.

El recorregut, fora de pistes i a l’entorn del Trencacalders i del Corviu, va fer gaudir de valent als gairebé vuitanta participants gràcies a unes pujades exigents i baixades amb una neu amb excel·lents condicions, gràcies a la nevada del dia abans.

El pòdium el van completar les parelles formades per Jaime Otero (UEC Horta) i  Josep Maria Serrainat (Ski Club Camprodon) i Enric Martín (CE Sabadell) i David Palos (CE Madteam). Cal lamentar la no participació de cap parella absoluta en categoria femenina en el campionat.

La parella formada per Arnau Cases i Zoe Sanllehí  els dos de l’Esquí Club Valls d’Àneu es van proclamar campions de Catalunya en la modalitat mixta, on Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) i l’andorrà Gerard Berroia van guanyar la cursa tot i no poder puntuar pel campionat.

Els guanyadors de la cursa van ser els U20 Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Oriol Oliver (Ski Club Camprodon) en categoria masculina i campions de Catalunya en U20 i les U18 Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà) i Iona Montoliu (Societat Amics de la Muntanya).

Cal destacar la nodrida participació també en categories base dels membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya.

Gràcies a l’enorme feina dels més de cinquanta voluntaris des de divendres fins al diumenge, l’organització, a càrrec de l’Agrupe de Mataró, va poder tirar endavant aquest recorregut alternatiu davant de l’alt risc d’allau que va afectar tota la zona.