FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/03/2014

Arriba la Cursa del Bassiero d’esquí de muntanya, amb rècord d’inscripcions

Esquí de muntanya

La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC de Barcelona) organitza aquest cap de setmana 15 i 16 de març la 50a edició de la Cursa del Bassiero, una travessa d’esquí de muntanya emmarcada dins la 30a Copa Catalana FEEC-MILLET per equips que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que es celebra al bell mig del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als voltants del Pic del Bassiero.

feec-milletProp de 150 persones ja s’han inscrit a la cursa, el què equival a més d’una setantena d’equips. Aquesta xifra suposa un rècord d’assistència, que supera amb escreix el nombre d’inscrits a les quaranta-nou edicions anteriors.

Una cita més que esportiva

Sota el nom de Bassiero5014 i en motiu de la celebració del cinquantè aniversari, aquest any l’organització de la cursa ha preparat un seguit d’activitats que pretenen que l’esdeveniment d’aquest cap de setmana no sigui únicament esportiu, sinó també lúdic, formatiu i a la vegada amb un rerefons d’homenatge a l’entitat, a la cursa, i a l’esquí de muntanya en general.

En el programa publicat a la web de la Cursa del Bassiero, s’hi poden trobar activitats diverses que es duran a terme a la seu de la cursa, Esterri d’Àneu, com són una gimcana infantil, un rocòdrom, i una jornada tècnica que tractarà sobre l’evolució de l’esquí de muntanya a Catalunya i que comptarà amb la presència de ponents de primer nivell, com membres de la direcció del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya de la FEEC o del Centre de Predicció de Risc d’Allaus (LAUEGI).

Nou recorregut, més ambiciós i atractiu

El diumenge, 16 de març, a les vuit del matí, es donarà el tret de la sortida a la Cursa del Bassiero, que aquest any ofereix un nou recorregut, molt ambiciós i atractiu, que segueix la línia que sempre ha marcat aquesta competició, és a dir, un fort caràcter alpí amb una gran bellesa paisatgística. Els tres itineraris a escollir són el d’elit (2.550 m de desnivell) i el popular (1.600 m de desnivell), amb una petita variació per les categories Júnior i Cadet (1.050 m de desnivell).

Els participants encara tenen temps per fer les inscripcions fins diumenge 16 de març abans de la sortida i el tràmit s’haurà de formalitzar de forma presencial, o bé a Esterri d’Àneu el dissabte o bé al Pàrquing de la Peülla, des d’on es donarà el tret de sortida el diumenge.