FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ral·li del CEC
Foto: Ral·li del CEC

Notícies - 24/02/2020

Arriba el Ral·li del CEC, una de les proves clàssiques d’esquí de muntanya

Val d'Aran Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La 36a Copa FEEC-Ferrino d’esquí de muntanya no descansa i tindrà la seva quarta parada el proper diumenge. Ho farà amb una de les proves clàssiques de l’esquí de muntanya català: el Ral·li del CEC, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, que enguany arriba a la seva 62a edició.

Com ve sent habitual els últims dos anys, el Ral·li tindrà el seu inici i final a la població aranesa de Bagergue i disposarà de dos itineraris. L’itinerari més llarg, de 15,5 quilometres i 1.747 m de desnivell positiu, s’endinsarà per pista forestal fins a la Borda dera Lana. Un cop a la Borda, els participants deixaran el camí per enfilar-se per la Coma d’Arenho que els farà arribar al cim del Tuc dera Pincela (2.535 metres). Des del pic faran un descens per la vessant nord-oest per tornar a remuntar fins el cim de Nere, a 2.511 metres, i el Tuc de Samont (2.506 metres). D’allà baixaran pel vessant contrari per les Pales der Estanh Cabrit, per anar a buscar la darrera pujada de la jornada, la remuntada fins a Era Montanheta, on els participants descendiran aproximadament 1.000 metres per arribar a l’arc de meta.

L’itinerari més curt, de 10 quilòmetres i 1.353 metres de desnivell, resseguirà pràcticament el mateix itinerari però evitant l’ascens al Tuc de Nere i Samont.

Paral·lelament, es celebrarà la 2a Marxa Popular d’Esquí de Muntanya dels Pirineus, una oportunitat per a tots els amants de l’esquí de muntanya de gaudir d’una jornada agradable, recorrent un itinerari atractiu, fàcil, segur, perfectament marcat, i amb un tall d’horari adequat i conseqüent als criteris de seguretat.

Les inscripcions romandran obertes fins el proper dijous 27 de febrer a través de la plataforma d’inscripcions de la FEEC.