FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Arrenquen els actes del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló | FEEC

Notícies - 07/11/2014

Arrenquen els actes del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

Cultura

A falta d’una setmana perquè comencin les projeccions, el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló (Osona), coorganitzat per la Fundació Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, inaugura tres exposicions i ja té el jurat a punt per deliberar entre les 35 millors pel·lícules de muntanya del món.

Una de les exposicions que ja està en marxa és “Mirabilia sunt opera tua Domine. Emili Juncadella, muntanyenc”, que ja es pot veure a la biblioteca Dos Rius de Torelló. També els comerços del municipi s’uneixen a l’esdeveniment i a partir d’aquest cap de setmana lluiran als aparadors cartells representatius dels certàmens que integren la International Alliance for Mountain Film (IAMF), de la que Torelló n’és membre fundador al costat de festivals prestigiosos com els de Banff o Trento. I també s’inaugura aquest cap de setmana la mostra que es podrà visitar a Art 32, “Moments a les 7 valls”, dins la programació Fest-OFF impulsada per l’ajuntament de Torelló. Totes tres s’avencen al tret de sortida oficial del certamen, el proper divendres 14 de novembre.

Els qui també ja estan a punt són els membres del jurat d’aquesta edició: Oriol Garcia Farré, premiat a festivals internacionals de cinema de muntanya; Albert Medina Miranda, realitzador de programes, documentals i transmissions esportives de TV3 des de 1985; Manuel Raya Ruiz, actualment coordinador de Continguts Documentals de TVC després d’haver passat per serveis informatius, el “30 minuts” i per la direcció del 3/24; Paulí Subirà Claramunt, director d’Imatge i Serveis Artístics de TVC; i Francesc Vilallonga Montaña, director del Grau de Cinema i TV a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.