FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 07/09/2021

Arrenca la primera promoció d’Instructors de Curses per Muntanya

Ripollès Curses per Muntanya Formació

Un total de nou alumnes han estat els primers en participar del nou curs d’Instructors de Curses per Muntanya que ha estrenat l’àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya a través de l’ECAM.
L’inici d’aquesta formació s’ha fet al Centre de Tecnificació  Esportiva del Ripollès on el seleccionador català de Curses per Muntanya i coordinador del CTCMC, Pere Rullan, ha impatit una clàsse pràctica de tècnica i tàctica aplicades a les Curses per Muntanya.
La formació ha durat tot el cap de setmana i ha comptat també amb la participació del tècnic, Jordi Pàmies, que ha impartit la formació encarada a l’aprenentatge de les Curses per Muntanya pels més petits i les escoles de trail.
Aquest nou curs havia de començar el passat 2020 però a causa de la pandèmia es va veure ajornat fins quest 2021. El curs s’extendrà fina a l’octubre i durant les pròximes sessions s’impartirà entre d’altres; formació de nutrició, metereologia a la muntanya, medi-ambient, prevenció de lesions, gestió d’esdeveniments esportius, història de les curses per muntanya, reglament de les curses per muntanya i esport adaptat entre d’altres.
Més enllà de les sessions tòriques i pràctiques el curs comptarà amb dues ponències a càrrec dels metges de la FEEC, el Dr Brotons i el Dr Sarrà i una amb l’ex esportista d’Alt Nivell, Laura Orgué.
Aquest curs federatiu de l’ECAM té com a objectiu principal, formar als socis de les entitats que col·laboren de manera voluntària i donar formació complementària en Curses per Muntanya per a tots aquelles llicenciats en Ciències de l’Acticitat Física i l’Esport.