FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 19/06/2023

Aquest estiu, fem la muntanya més segura

Seguretat

Amb l’arribada de l’estiu, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) continua amb el propòsit de fer la muntanya més segura. Amb aquest objectiu, a través de l’Àrea de Seguretat de la FEEC, organitza un webinar sobre com actuar en un foc al bosc.

L’esdeveniment “Què fer quan ens trobem enmig d’un incendi forestal” se celebrarà el pròxim 27 de juny a les 19 h. L’enllaç per a poder seguir-lo és aquest.

El webinar tindrà com a ponent Rafel Esteban, oficial del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Com a moderador, Josep M. Silvestre, cap de l’Àrea de Seguretat de la FEEC.

En aquest seminari web es tractaran temes com l’evolució dels incendis forestals, de quina manera afecten la societat, com s’han adaptat els bombers a aquest canvi, què cal tenir present a l’hora de programar una activitat o com actuar en cas de trobar-nos enmig d’un foc.

Una altra proposta

Després d’aquesta iniciativa, serà el torn per al webinar “Problemes de salut relacionats amb la calor i la radicació solar“. Es podrà seguir a través d’aquest enllaç el 3 de juliol a les 19.30 h.

El seminari web està enfocat a aportar recomanacions per a la prevenció i identificació dels símptomes inicials. En aquesta ocasió, hi participaran el Dr. Enric Subirats, metge i muntanyenc, i la moderadora Dra. Laura Robles, metgessa del GRAE i membre del comitè de la FEEC.

En l’esdeveniment es tractaran temes relacionats amb la calor. Cops de calor, radiació ultraviolada, primers auxilis, etc.

A més a més d’aquests webinars, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) presenta un seguit de consells de seguretat a l’estiu per a fer una muntanya més segura en aquesta estació de l’any.