FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler FEEC
Foto: Pat Soler FEEC

Notícies - 10/06/2024

Anna Pujol i Louis Dumas s’imposen a la Casamanya Extrem

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Casamanya Extreme, celebrada al petit poble d’Ordino a Andorra, ha estat la segona prova de la Copa Catalana de Curses Verticals.

Un recorregut bonic i molt exigent de 1440 metres de desnivell en tant sols 5 km, amb trams que passaven per bosc i unes pales de gespa i també de pedra a l’últim tram que, a la zona més alta, portaven fins al cim del Casamanya sud a 2.740 metres.

Una muntanya que s’ha mantingut nevada fins fa pocs dies i que encara conservava alguna congesta a la zona més alta. Tot i la pluja a primera hora del matí, el temps s’ha mantingut amb el cel tapat amb una temperatura idònia per dur a terme la segona jornada de copa.

En la categoria Sènior Masculí, la competició ha estat ben renyida. En primera posició, amb un temps impressionant de 00:58:16, va arribar Louis Dumas, representant de l’equip Esclops d’Azun / Alticim France. Ho ha donat tot però no ha aconseguit batre el rècord de Ferran Teixidor. El segon lloc ha estat per a Jordi Bolet de la UE Vic, amb un temps de 00:59:31, creuant la meta amb una diferència de 00:01:15 respecte a Dumas. Bolet no s’ha sentit al 100% però ha aconseguit no baixar del podi. Suma una segona posició  a la primera que va aconseguir a la Caramon. En tercera posició, amb un temps de 01:00:19, tocar la campana del Casamanya Jordi Alís, tot un referent en terreny vertical, a tant sols dos minuts de Dumas.

En la categoria Sènior Femení, la primera posició ha estat per Anna Pujol, CE Serragrenyada,  amb un temps de 01:12:05. Pujol s’ha estrenat a en aquesta cursa apujant-se al calaix més alt. Tenia moltes ganes de correla, feia temps que se li escapava però finalment ha vingut per endur-se la victòria. Pujol ha sortit força enrere però coneixedora de que a la part final podia donar el millor de si. S’ha posat quarta a la secció de gespa retallant posicions fins posar-se primera al últim tram però molt ajustada amb la corredora andalusa Sílvia Lara que durant les seves vacances ha aprofitat per gaudir d’aquesta cursa, amb un temps de 01:12:22, només 00:00:17 darrere de la guanyadora. Es penja la medalla de plata.

La tercera al podi ha estat la belga Charlotte Cotton s’ha fet amb una tercera posició apretant les dents davant de la competència en quarta posició de les corredores més fortes del panorama català, Mireia Hernàndez, (CE Terrassa) es fa amb la medalla de xocolata, plata a veteranes, acumula a la copa una victòria a la primera prova a la Caramon de Barruera.

Els corredors de la U20 han corregut també el recorregut de la Extreme.

A la categoria U20 Júnior Masculí, la competició va estar encapçalada per l’italià Peter Bettoli, amb un impressionant temps de 01:04:07 i una diferència de només 00:05:51 respecte al segon classificat. Nil Alonso Degràcia de l’ES va arribar en segon lloc . Tancant el podi, Àlex Barbado Carpi del CPA ANDORRA va ocupar el tercer lloc amb un temps de 01:33:06.

Els joves de les categories U18 i U16 han sortit desde Coll d’Ordino enfrontant-se a un recorregut valorat en 3,5 amb 760.

A la categoria U18 masculina la victòria ha estat per Gabriel Maurin de l’equip Esclops d’Azun (França) va obtenir el primer lloc amb un temps de 00:35:00. El segon ha estat Bertran Barea de l’equip U.E.U amb un temps de 00:35:15, tan sols 15 segons. El tercer ha estat Baptiste Carricart de l’equip CPA (França) va obtenir el tercer lloc amb un temps de 00:36:09, a poc més d’un minut del guanyador.  A l U18 femenina, Erika Queirós Cardoso de l’equip Sanloria (Andorra) va obtenir el primer lloc amb un temps de 00:55:16.  Ona Sabaté Vilardell de l’equip ECAP (Andorra) va arribar en segon lloc amb un temps de 01:23:01.

A la U16 la victòria ha estat per Pol Mena Llobera de l’equip Associació Esports de Muntanya de Capellades (Espanya) va obtenir el primer lloc amb un temps de 00:36:50. Oriol Creus de l’equip Centre Excursionista Castellterçol (Espanya) es fa amb la plata a 19 segons. Thomas Pereiro de l’equip Nolimits (Andorra) va obtenir el tercer lloc amb un temps de 00:37:38, a 48 segons del guanyador. A la femenina: Aina Roca Pautás de l’equip A.E. Mountain Runners del Berguedà / Inverse (Espanya) va obtenir el primer lloc amb un temps de 00:45:03.  Carla Valldeoriola Borràs de l’equip Escola de Trail Laia Díez va arribar en segon lloc amb un temps de 00:49:13.  Jara Sunyer Peinado de l’equip ASSP Mountain Runners del Berguedà (Espanya) va obtenir el tercer lloc amb un temps de 00:52:03.

Els més joves els de la infantil U14 han fet 2,4 amb 400 positius.

Enric Alcañiz Ruiz de l’equip Escola Trail Moianès (Espanya) va obtenir el primer lloc amb un temps de 00:20:10.  Albert Fernández Trullàs de l’equip Escola Esportiva UEC Anoia (Espanya) va arribar en segon lloc. Jordi Carrillo Marquez de l’equip Escola Trail Moianès (Espanya) va obtenir la medalla de bronce.  En femenies, Aina Bueno Melián de l’equip UES Unió Excursionista Sabadell (Espanya) va obtenir el primer lloc amb un temps de 00:24:47.

La 14a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals, ha seguit apostant per mantenir un calendari consolidat amb dues curses clàssiques, la Cara Amón i la 9a Vertikalm, que tancarà la Copa el 20 d’octubre amb la famosa ascensió al sostre garrotxí, el Puigsacalm (1.515m).

Enllaç a les fotos