FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 02/10/2019

Anna Ferreres i Julen Calvó guanyen la XIII Pujada al Montsià marcada per la forta calor

Tarragonès Curses per Muntanya

El calendari competitiu de curses per muntanya de la FEEC segueix rodant i aquest cap de setmana s’ha aturat a les Terres de l’Ebre. El diumenge 29 de setembre ha tingut lloc la 13a edició de la Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort”, organitzada per l’AE Alcanar.

Des de l’inici de la cursa ja s’han decidit les tres primeres classificades en categoria femenina. Els primers punts de control les tres corredores anaven amb poca avantatge però a mesura que la cursa ha anat sumant quilòmetres l’avantatge entre elles ha agafat distància. Concretament al tercer control a l’Ermita de Remei les distàncies ja eren suficientment llargues i tot apuntava que només algun imprevist d’última hora perquè variessin les classificacions. Ana Ferreres (Agrupació el Turmell) ha estat la guanyadora de la cursa amb un temps final de 03:30:33. Sandra Vidiella (AE Cota 705) ha passat la línia de meta gairebé un quart d’hora més tard que Ferreres amb un temps de 03:43:04. Helena Drago ha tancat el podi femení dos minuts més tard que la segona classificada.

Julen Calvó tot i que ha estat el més ràpid de la cursa no ha superat el rècord de la prova i ha travessat la línia de meta amb un temps de 02:27:24. Aitor Tomàs (CE Ulldecona) no ha deixat gaire distància al primer i no ha donat marge d’error a Calvó ja que als primers controls ha passat segons després. Amb un temps final de 02:31:53 ha pujat al podi amb la segona posició a la butxaca. 7 minuts més tard ha arribat David Sans (CE la Cameta Coixa) qui ha quedat tercer del podi masculí.

Julen Calvó en la seva arribada a meta. Foto:Carla López

Un centenar de participants han sortit des del Mas de Miralles, dins el terme municipal d’Amposta a les 9 del matí, i mitjançant un recorregut en línia, de 24 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, han travessat tota la serra de Montsià fins arribar a la població d’Alcanar. L’entrega de premis s’ha dut a terme per Mar Mitjavila (Pubilla Agrupació AE Alcanar), Josep Sancho (President de l’Agrupació AE Alcanar), Joan Mitjavila (representant de la FEEC), Anna Fernández (Directora del BBVA d’Alcanar), Josep Garcia (Director de la Cursa) i Joan Roig (Alcalde d’Alcanar).

Segons un dels organitzadors i el regidor d’esports d’Alcanar, Jordi Bort, el canvi climàtic està produint un canvi de temps any rere any a la cursa. Anteriorment, la cursa començava amb un temps més fred i enguany a les 9 del matí la calor ja estava present entre els participants. La cursa ha estat marcada per l’onada de calor que ha provocat un plus de dificultat durant els 24 quilòmetres de recorregut.