FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/01/2016

Anna Comet i Joan Reyné guanyen la cursa vertical Crononúria

Esquí de muntanya

La tercera edició de la cursa vertical Crononúria “Memorial Ramón Casadevall“, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, ha obert el calendari competitiu de la Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), aquest dissabte 30.

Malgrat la poca innivació, l’organització ha fet un gran esforç per poder celebrar la prova. La sortida ha sigut des del santuari de Núria en direcció a la pista Mulleres. A mitja pista els esquiadors han realitzat un flanqueig en lleuger descens per anar a buscar el Torrent de Noucreus. Després de 300 metres a peu, a partir del Pont de l’Escudé han trobat bones condicions de neu fins a la meta, a sota de la pala del Pic Noucreus. Els participants han superat un desnivell total d’uns 700 metres aproximadament.

Joan Reyné (Ski Club Camprodon) ha guanyat la prova en categoria absoluta, amb un temps de 36 minuts i 44 segons. A poca distància ha arribat Pere Rullán (CE Pontsicà), que ha sigut segon. El tercer ha sigut David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà). Joan Reyné, integrant de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, explica com ha viscut la cursa: “El Pere i jo hem fet tota la pala del Mulleres junts. El tram del Torrent de Noucreus era més tècnic i allà he pogut agafar una mica de distància, que ja he mantingut fins a meta. Per la poca quantitat de neu que hi havia la cursa ha sigut espectacular, i molt divertida. No acostumes a fer una cronoescalada havent de córrer un tram sense esquís o una baixada tècnica amb pells”.

En categoria absoluta femenina, l’osonenca Anna Comet (UE Vic) ha sigut la més ràpida, amb un temps de 48 minuts i 48 segons. La segona posició ha sigut per Míriam Martínez (CE Pontsicà), i la tercera per Júlia Massagué (UE Vic), ambdues de l’equip del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya. Hem parlat amb Anna Comet: “M’he trobat molt bé físicament, malgrat que estic esquiant poc perquè estic preparant la temporada de curses de muntanya. Aquesta és la cursa del meu club i intento no fallar. Ha sigut una cursa diferent, molt distreta. Faltava neu però l’organització ha fet una gran feina per aconseguir un bon traçat”.

La propera parada de la Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 serà a Espot (Pallars Sobirà), on es disputarà la Vertical Ski-Pallars, organitzada per el Club d’Esquí Pobla de Segur. Les inscripcions ja estan obertes.

Classificacions per categories

Absoluta masculina
1r Joan Reyné (Ski Club Camprodon)
2n Pere Rullán (CE Pontsicà)
3r David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà)

Absoluta femenina
1r Anna Comet (UE Vic)
2n Míriam Martínez (CE Pontsicà)
3r Júlia Massagué (UE Vic)

Promesa masculina
1r  Joan Reyné (Ski Club Camprodon)
2n Marc Mascarill (AE Mountain Runners del Berguedà)
3r Joan Macià (La Molina Club d’Esports)

Promesa femenina
1r Míriam Martínez (CE Pontsicà)

Júnior femenina
1r Júlia Massagué (UE Vic)

Màster +40
1r Benoit Santellani (Pyrénées Catalanes Ski Alp)
2n Enric Martín (CE Taradell)
3r Marc Vilaregut (CE Torelló)

Màster +50
1r Xavier Lambea (CE de Muntanya Cerdanyola)
2n Rafael Olivier (Club Alpí K2)
3r Àngel Rifà (UE Urgellenca)

Fotografies / Ivan Torres

[table id=212 /]